Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inter lanceert iedereen.overal.info Nieuwsberichten

Inter lanceert iedereen.overal.info

Nieuwsbericht
4 december 2023

Op 3 december 2023, Internationale Dag van Personen met een Handicap, lanceerde Vlaams minister Gwendolyn Rutten, Horeca Vlaanderen en Inter het platform iedereen.overal.info. Dit platform verzamelt informatie over de toegankelijkheid van zo veel mogelijk restaurants en cafés in Vlaanderen.

Mensen met een handicap hebben nood aan informatie over de toegankelijkheid van restaurants en cafés om met een gerust hart op pad te gaan. Met de steun van het Agentschap Binnenlands Bestuur ontwikkelde Inter “iedereen.overal.info”, een platform dat drie doelstellingen omarmt:

  • mensen met een beperking online informeren over de toegankelijkheid van horeca in alle Vlaamse gemeenten,
  • de sector en uitbaters van eet- en drinkgelegenheden sensibiliseren rond het belang en de meerwaarde van toegankelijkheid en hen informeren over goede toegankelijkheidsoplossingen,
  • de toegankelijkheidsinspanningen van deze uitbaters waarderen door het uitreiken van heuse toegankelijkheidsmedailles.

De lancering is slechts de start, nu begint het echte werk. Het platform bevatte bij de lancering informatie over een 100-tal restaurants en cafés. We zien dit aantal graag toenemen!

Het goede nieuws is dat iedereen daartoe kan bijdragen.

Minister Rutten en het Agentschap Binnenlands Bestuur doen alvast een warme oproep aan café- en restaurantuitbaters om de toegankelijkheidsinformatie over hun zaak toe te voegen op het platform. Cafés en restaurants met een goede toegankelijkheidsscore krijgen via het platform meer visibiliteit en kunnen nieuwe klanten aantrekken. Maar ook voor minder goed toegankelijke zaken is het zinvol om deel te nemen. Zij krijgen allerhande tips en tricks om de toegankelijkheid te verbeteren. Door mensen goed op voorhand te informeren, vermijden uitbaters teleurstellingen ter plaatse.

Ook lokale bestuur of verenigingen kunnen acties op touw zetten om de toegankelijkheid in hun gemeente of stad in kaart te brengen.

Alle info is terug te vinden op iedereen.overal.info(opent in nieuw venster).

Neem voor meer informatie contact met Inter.