Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verlenging projectoproep subsidie voor website bij afstand of verandering van religie of levensbeschouwing Subsidies

Verlenging projectoproep subsidie voor website bij afstand of verandering van religie of levensbeschouwing

PROJECTOPROEP

“Verlening projectoproep voor een subsidie voor het opzetten van een informatieve website voor de ondersteuning van personen bij verandering of afstand van religie of levensbeschouwing”

Het Vlaamse regeerakkoord 2019-2024 stelt dat de vrijheid van religie en levensbeschouwing een vrijheid moet blijven, “zonder risico op represailles wanneer men voor een religie of levensbeschouwing kiest, overstapt naar een andere religie of levensbeschouwing of een religie of levensbeschouwing verlaat”.

Uit onderzoek blijkt dat een gebrek is aan laagdrempelige informatie die specifiek van toepassing is op de Belgische en Vlaamse context voor mensen die zoekende zijn of ervaringen hebben bij verandering of afstand van religie of levensbeschouwing.

Via deze oproep wil de minister een organisatie ondersteunen die een laagdrempelige Nederlandstalige informatieve website kan opzetten waarop mensen juiste en heldere informatie kunnen vinden en doorverwezen kunnen worden bij hulpvragen.

Om mogelijke initiatiefnemers meer tijd te geven, wordt de projectoproep opnieuw open gesteld.

De initiatiefnemer die wil intekenen, kan éénmalig voor een projectduur van 2 jaar een beroep doen op de projectsubsidie. Voor deze projectoproep is een subsidie-enveloppe van maximum 200.000 euro beschikbaar. Indienen kan tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2024 om 15u. Dit doe je door het aanvraagformulier te mailen naar samenleven@vlaanderen.be.

Het goedgekeurde project zal van start gaan ten laatste op 1 mei 2024.

Download: