Voorwaarden

Vijftien bedrijfstakken komen in aanmerking voor de maatregel. Dat zijn onder andere producenten uit de aluminium-, de staal-, de kunstmest-, de papier- en de chemische sector.

Concreet moet het bedrijf dat een aanvraag indient, een activiteit uitoefenen die behoort tot 1 van 15 specifieke NACE-codes die u op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen vindt. Daar leest u ook aan welke voorwaarden het bedrijf verder moet voldoen en welke uitgaven precies in aanmerking komen.

Procedure

U moet de aanvraag voor deze subsidie indienen vóór 31 maart in het kalenderjaar dat volgt op het kalenderjaar waarin de kosten zijn gemaakt.

  • Hebt u het voorgaande jaar ook al een aanvraag ingediend? Dan zult u van het Agentschap Innoveren & Ondernemen een vooringevuld aanvraagformulier ontvangen. U vult dat verder aan en dient het in volgens onderstaande procedure.
  • Als u voor het eerst een aanvraag indient, gebruikt u het aanvraagformulier.

Op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen vindt u het aanvraagformulier en informatie over het precieze verloop van de aanvraagprocedure.

Bedrag

De compensatie indirecte emissiekosten wordt toegekend in de vorm van een subsidie met een aflopende steunintensiteit. De subsidie wordt uitbetaald maximaal 12 maanden na de uiterste indieningsdatum van de steunaanvraag. Meer informatie over de berekeningswijze en de hoogte van de subsidie vindt u op de website van het Agentschap.

Adres

Ellipsgebouw

Koning Albert II laan 35, 1030 Schaarbeek, België

Routeplanner
Website
http://www.vlaio.be
Email
info@vlaio.be
Telefoon infolijn
0800 20 555

Andere onderwerpen binnen dit thema