Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toelating tot arbeid - Verplichte stage vervolgdiploma

Toelating tot arbeid - Verplichte stage vervolgdiploma

Buitenlanders die een verplichte stage volgen in Vlaanderen om een vervolgdiploma te behalen, hebben daarvoor een toelating tot arbeid nodig. 

Voorwaarden om in Vlaanderen te werken

Buitenlanders die in Vlaanderen komen werken, moeten daar vooraf een toelating tot arbeid voor hebben gekregen. Alleen voor enkele welbepaalde categorieën van buitenlanders geldt die verplichting​​​​​​ niet​.

Heeft uw toekomstige werknemer een universitair diploma en komt hij een verplichte stage doen om zijn vervolgdiploma te behalen? Als hij niet tot een van die welbepaalde categorieën behoort en daarom wél een toelating tot arbeid nodig heeft, kan in Vlaanderen werken als hij aan de onderstaande voorwaarden voldoet.

Bijvoorbeeld: uw werknemer is arts in opleiding. (zie artikel 17,9° van het besluit van de Vlaamse Regering(PDF bestand opent in nieuw venster)). Daarvoor moet hij voldoen aan de onderstaande voorwaarden.

  • Hij behaalde zijn universitaire diploma.
  • Hij voert een verplichte stage uit om zijn vervolgdiploma te behalen.

Welke toelating tot arbeid is vereist?

Als werkgever vraagt u de toelating tot arbeid voor uw toekomstige werknemer aan. De procedure en de documenten die u nodig hebt verschillen naargelang de duur van de tewerkstelling. Vraagt u de toelating voor het eerst aan of vernieuwt u ze? Ook dan is er een verschil.

Lees deze pagina in: