Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inrichten van (tijdelijke) doorlopende straat, fietsstraat of woonerf

Inrichten van (tijdelijke) doorlopende straat, fietsstraat of woonerf

(Tijdelijke) doorlopende straat

doorlopende_straat6

Door het installeren van een (tijdelijke) doorlopende straat kan het doorgaand verkeer beperkt worden. Dit zorgt voor veiliger routes, wat stimuleert om vaker te voet te gaan of de fiets te nemen. Deze maatregel kan uitgevoerd worden door het plaatsen van het verkeersbord (geen bijkomende reglementering nodig). Een bloembak, jersey of betonblok plaatsen, is gemakkelijk om als tijdelijke ingreep uit te voeren.

(Tijdelijke) fietsstraat

fietsstraat_borden

In een fietsstraat wordt het gemotoriseerd verkeer beperkt tot 30 km per uur en mogen fietsers niet ingehaald worden. Deze maatregel vergroot de capaciteit en veiligheid voor fietsers, wat stimuleert om te fietsen. Voor deze maatregel is een tijdelijke politieverordening nodig.

(Tijdelijk) woonerf

woonerf_verkeersbord

In rustige straten kan de ruimte herverdeeld worden door ze om te vormen tot ‘woonerf’. Auto’s mogen er maximaal 20 km/u rijden en voetgangers en fietsers mogen de volledige breedte van de openbare weg gebruiken. Dit geeft meer ruimte aan voetgangers en fietsers en maakt fysieke afstand mogelijk. Voor deze maatregel is een aanvullend reglement of tijdelijke politieverordening nodig.