Gedaan met laden. U bevindt zich op: DIA's Trefdag Vlaanderen Digitaal

DIA's

Digitaal Vlaanderen lanceert “Digitaliseringsprojecten In Actie”, of kortweg de DIA’s. De DIA’s plaatsen digitale transformatieprojecten in de kijker met als doel anderen te inspireren om de getoonde voorbeelden te volgen.

Inspireer met uw project: neem deel aan de DIA’s 2024

Digitalisering zit in het hart van onze samenleving, onze bedrijven en onze overheden. Door de evoluties van onder meer artificiële intelligentie zien we hoe technologie met een nooit geziene versnelling onze levens en de maatschappij verandert, en potentieel kan verbeteren. Op voorwaarde dat we die technologie op een doordachte en verantwoorde manier inzetten. Het is tijd om het digitale menselijker te maken.

Digitaal Vlaanderen wil met de DIA’s dan ook inspirerende digitale transformatieprojecten in de kijker plaatsen, met als doel anderen te stimuleren om ook zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de Nocturne van Digitaal Vlaanderen op 23 oktober in Flanders Expo Gent zal het publiek stemmen voor het meest inspirerende digitaliserinsgproject.

Hoe deelnemen?

Maak een video over uw digitaliseringsproject en dien dit ten laatste op 5 juli in via dit wedstrijdformulier.(opent in nieuw venster)

Deze video duurt minimum 60 en maximum 90 seconden en gaat over uw digitale transformatieproject. Dit project voldoet aan deze criteria:

  • het project moet beproefd en gerealiseerd zijn
  • het project is inspirerend voor anderen
  • het is een maatschappelijk relevant project en zet samenwerking in de kijker
  • de duurzaamheid & efficiëntie van het project is bewezen

U kunt kiezen voor animatie of voor echte mensen in uw video. Let wel: bij voorkeur zien we geen talking heads verschijnen. En ja, AI mag zeker gebruikt worden!

Maak indruk op de jury: de video mag best wel grappig zijn.

Wie kan deelnemen?

Iedereen die verbonden is aan een entiteit van de Vlaamse overheid, een lokale of regionale overheid en resp. bijhorende partners kan deelnemen. Het spreekt voor zich dat het een pluspunt is wanneer voor uw project werd samengewerkt tussen verschillende betrokken partijen.

Verloop van de wedstrijd

U dient uw inzending ten laatste op 5 juli in via dit wedstrijdformulier.(opent in nieuw venster)

Alle inzendingen worden beoordeeld door Digitaal Vlaanderen. In de loop van september worden 3 genomineerde projecten bekend gemaakt. De winnaar wordt gekozen door een publieksstemming tijdens de Nocturne Digitaal Vlaanderen op 23 oktober in Flanders Expo Gent. De 3 genomineerde projecten mogen telkens met 2 vertegenwoordigers aanwezig zijn op de nocturne. Die avond is het ideale moment om te netwerken met vooraanstaande personen uit de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven.

Deze nocturne wordt georganiseerd in aanloop naar de Trefdag Vlaanderen Digitaal op 24 oktober.