Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaanderen Hackathon 2024 Trefdag Vlaanderen Digitaal

Vlaanderen Hackathon 2024

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 oktober zetten we ‘de kracht van ecosystemen’ om in de praktijk!
Digitaal Vlaanderen en VLAIO organiseren met de steun van Microsoft de Vlaanderen Hackathon 2024.

Kent u processen of toepassingen die efficiënter kunnen? Ziet u mogelijkheden voor verbetering in snelheid en kwaliteit door automatisering? Dan is de Vlaanderen Hackathon uw podium. De Hackathon richt zich op een innovatieve AI-assistent die bestaande processen transformeert en een nieuwe standaard zet voor effectiviteit. Uw bijdrage kan de manier waarop burgers, ondernemers en ambtenaren werken fundamenteel veranderen. Want een vlotte dienstverlening naar de burger, dat wil toch iedereen?

Waarom meedoen?

  • Verantwoord Digitaliseren: We staan voor de uitdaging om technologie op een duurzame, betrouwbare en inclusieve manier te ontwerpen. Voor iedereen.
  • Slimme Oplossingen: Heeft u een innovatief idee voor een AI-assistent? Denk bijvoorbeeld aan de inzet voor slimme stadsplanning, gezondheidszorgondersteuning, efficiëntere overheidsdiensten en meer.
  • Netwerken en Samenwerken: Ontmoet gelijkgestemde deelnemers, werk samen met experts en vergroot uw netwerk.
  • Smart Data wordt ter beschikking gesteld door Digitaal Vlaanderen via de Datavindplaats(opent in nieuw venster). Geef uw idee een voorsprong door meteen gebruik te maken van beschikbare data en OSLO-standaarden(opent in nieuw venster).

Treed in de voetsporen van uw voorgangers en ervaar welke boost de Vlaanderen Hackathon kan geven aan uw idee. VLAIO en/of Sandbox Vlaanderen zullen enkele van de betere ideeën selecteren om een vervolgtraject op te starten. Wie weet wordt uw idee meer dan een idee en verandert het voor een deel het leven van onze burgers en bedrijven.

Voor wie

De Vlaanderen Hackathon is gratis en iedereen kan deelnemen. Niet enkel ontwikkelaars, maar ook creatievelingen hebben een plaats aan de “hack-tafel”. Uw professionele achtergrond is niet van belang. U heeft enkel een stevige dosis enthousiasme nodig.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de driedaagse hackathon werken we in kleine teams om de ideeën concreet uit te werken. Op het programma: pitchen, hacken en in co-creatie aan oplossingen werken, samen met Microsoft en zijn partners.

Het winnende team wordt bekend gemaakt tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal(opent in nieuw venster) op 24 oktober in Flanders Expo Gent.

Bezorg ons uw ideeën of deel uw expertise

De deadline om in te schrijven voor de Hackaton, 16 juni, is overschreden. Dank u voor de vele reacties, wij houden u op de hoogte via e-mail.

Meer info over de Trefdag Vlaanderen Digitaal 2024 en een toelichting over het centrale thema vindt u alvast op de Trefdagsite.