Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vaccinatiekaart

Vaccinatiekaart

Een vaccinatiekaart vermeldt alle vaccins die u hebt gekregen, inclusief de datum waarop de arts ze heeft toegediend.

Oorspronkelijk waren deze kaarten bedoeld voor de opvolging van de basisvaccinaties vanaf de geboorte, maar ze kunnen ook gebruikt worden om alle mogelijke vaccinaties te registreren.

Diegene die tot vaccinatie overgaat, stelt deze kaarten ter beschikking. Dat zijn zowel huisartsen als specialisten, maar ook Kind en Gezin, de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), afdelingen en departementen Medisch toezicht van preventiediensten, …

COVID-19: Het COVID-certificaat, ook wel het EU Digitaal COVID-19 certificaat genoemd, moet reizen binnen de Europese Unie vanaf 1 juli 2021 opnieuw makkelijker maken.

Procedure

Bij vaccinatie ontvangt u de vaccinatiekaart van uw dokter of specialist. U laat deze verder invullen bij elke nieuwe vaccinatie.

Op www.mijngezondheid.be(opent in nieuw venster) kunt u ook zelf online raadplegen welke vaccinaties u al gekregen heeft. In het overzicht ziet u de datum, naam en dosis van uw vaccinaties en tegen welke ziektes ze u beschermen.

Meer info

Meer informatie over je vaccinatiestatus en de vaccinatiekaart vindt u op deze pagina van laatjevaccineren.be(opent in nieuw venster). U kan er de vaccinatiekaart ook downloaden of gratis bestellen.

Kost

De vaccinatiekaart is gratis te verkrijgen.

Veelgestelde vragen