Gedaan met laden. U bevindt zich op: Myriam Parys is de nieuwe Vlaamse ombudsvrouw Nieuwsberichten van Vlaamse Ombudsdienst

Myriam Parys is de nieuwe Vlaamse ombudsvrouw

Nieuwsbericht
10 januari 2024

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement keurde vandaag de benoeming goed van Myriam Parys als nieuwe Vlaamse ombudsvrouw.

Zij zal Erwin Janssens opvolgen die sinds maart 2023 waarnemend ombudsman is na het vertrek van Bart Weekers. Voor hem kwam na twee volledige termijnen een einde aan zijn mandaat als ombudsman.

Myriam Parys treedt in dienst op 25 maart 2024, na de opzegtermijn van haar huidige functie. De duur van het mandaat van de Vlaamse ombudsvrouw is zes jaar en is één keer verlengbaar.

Myriam Parys

Myriam Parys is gespecialiseerd in overheidsmanagement. Zij is licentiate politieke wetenschappen en behaalde bijkomend een Master in Public Administration aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en een Master in Europees Recht. Myriam Parys startte haar loopbaan bij het Instituut voor de Overheid (KU Leuven). Daarna deed zij ervaring op als kabinetsmedewerker bij de Vlaamse Regering. Ze werkte als ambtenaar (bij de federale overheid en bij de stad Mechelen) en als senior consultant bij Idea Consult. Op dit moment is zij algemeen directeur van de stad Diest.

Myriam Parys: “Ik ben vereerd dat het Vlaams Parlement mij heeft aangesteld tot Vlaamse Ombudsvrouw. Ik wil vanuit die functie verder werken aan het verbeteren van de dienstverlening door de overheid: een thema dat als een rode draad doorheen mijn hele curriculum vitae loopt. Als jonge onderzoeker aan de KU Leuven was ik al met dit thema bezig en nu, bijna 25 jaar later, is het nog steeds mijn grootste passie.

Samen met alle medewerkers van de Ombudsdienst wil ik bijdragen tot een goede en klantvriendelijke werking van de Vlaamse overheid en meewerken aan een gezonde en vertrouwensvolle relatie tussen de Vlaming en zijn/haar overheid.”