Gedaan met laden. U bevindt zich op: Depot Margo

Depot Margo

Het plan Vlaamse Veerkracht van onze regering kan 2,8 miljoen euro investeren in de groei en verduurzaming van sociale distributieplatformen in Vlaanderen. Onder hen: Depot Margo.

Inhoud is aan het laden

Wie is deze vzw? Ze noemen zichzelf het sociaal distributieplatform dat mensen meer eigenwaarde geeft. Zo helpen ze kwetsbare Limburgers op weg naar verse voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten. En ze doen dit via lokale hulpverleningsorganisaties.

Depot Margo wil ook de voedselverspilling zoveel mogelijk inperken door samen te werken met verschillende supermarkten die hen hun overschotten gratis aanbieden. Zo ontvangen ze veel groeten en fruit maar ook vlees wordt ingevroren en verdeeld aan mensen met een beperkt inkomen of mensen met een verhoogde tegemoetkoming.

Er bestaat bovendien de droom om samen met Voedselbank Limburg te evolueren naar een ‘voedselhub’, één centraal gelegen afhaalplaats waar beide organisaties hun krachten kunnen bundelen. En ze willen experimenteren met een mobiele sociale kruidenier, de zogenaamde ‘Winkel op wielen’, die binnenkort naar de gemeenten trekt.

Het mag gezegd: Depot Margo, een nieuwe Limburgse vzw, bruist van ambitie. De organisatie wordt gesterkt door haar partners RIMO Limburg, Vincentius Limburg en Bewel en werkt bovendien nauw samen met Voedselbank Limburg.

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke klinkt opgetogen: “Depot Margot was en is een voortrekker waar ik inspiratie opdoe voor mijn beleid. Ik kijk met vertrouwen naar hun toekomst.”