Gedaan met laden. U bevindt zich op: Sportspurt voor meer (top)sportinfrastructuur!

Sportspurt voor meer (top)sportinfrastructuur!

Sportinfrastructuur van topniveau tilt zowel de Vlaamse topsport als recreatief sporten naar een hoger niveau. Vlaanderen zet daarom de Sportspurt in, met een forse en snelle investering van 110 miljoen euro.

Moderne sporthallen, atletiekpistes, zwembaden, kunstgrasvelden, padelterreinen … Iedereen in Vlaanderen moet van topsportinfrastructuur in de buurt kunnen genieten. Met de Sportspurt investeren we in de komende jaren maar liefst 110 miljoen euro in deze sportieve ruimte, waarvan 55 miljoen euro uit Vlaamse Veerkracht!

Hoe we dat doen? Door te investeren in meer bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur. Lokale besturen, sportclubs en sportfederaties kunnen hiervoor vanaf 2021 twee keer per jaar een project indienen. Daarnaast kunnen ze (samen met privéspelers) intekenen op groepsaankopen voor sportinfrastructuur binnen thema’s zoals energie, sportieve publieke ruimte en ongebonden sport. Een fantastische manier om bijvoorbeeld Finse pistes of kunstgrasvelden aan te kopen aan een lage(re) prijs!

Medaillewinnaar Bashir Abdi begon in de topsportinfrastructuur van KRC Gent

Inhoud is aan het laden

Het resultaat? Een betere sportinfrastructuur, waardoor we met zijn allen meer gaan sporten en beter gaan presteren. Vraag dat maar aan onze medaillewinnaar Bashir Abdi, die zijn atletiekcarrière begon in de topsportinfrastructuur van KRC Gent!