Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nog een reden om bij te leren Volwassenenonderwijs

Nog een reden om bij te leren

Afmaken waar je ooit aan begonnen bent. Een taalbarrière overwinnen. Een andere job. Deze 9 cursisten uit het volwassenonderwijs hebben elk een goede reden waarom ze aan hun opleiding begonnen zijn. Ze delen hun reden graag met jou. Laat je inspireren en zoek via het Opleidingskompas(opent in nieuw venster) naar dé opleiding die bij jou past. Er is altijd een reden om bij te leren – wat is die van jou? 

De reden van …

Diarraye

Ik wil een nieuwe hoofdstuk starten in mijn carrière
Diarraye - cursist Start to ICT

Cursist Start to ICT

Ik ben Diarraye, en ik wil een nieuw hoofdstuk starten.

Ik ben geboren in Guinée, maar woon intussen al 12 jaar in België. Ik ben een beetje uitgekeken op mijn job, en wil graag iets anders doen. Omdat alles nu digitaal verloopt, wil ik met een computer leren werken. Die opleiding en ik? Dat klikt wel!

Willy

Ik wil op vakantie met de locals kunnen praten
Willy - cursist Spaans Richtgraad 1

Cursist Spaans Richtgraad 1

Ik ben Willy, en ik wil met de locals praten.

Ik ga vaak op citytrip met mijn man – voor mij is een nieuwe taal leren als een hobby. Ik vind het belangrijk om mensen in hun eigen taal te antwoorden. Daarom ben ik aan Spaans 1.1 begonnen. En daarna? Dan schakel ik over op Italiaans – dat hoor ik zelf liever.

Mevsim

Ik wil afmaken waar ik ooit aan begonnen ben
Mevsim - cursist Aanvullende Algemene Vorming

Cursist Aanvullende Algemene Vorming

Ik ben Mevsim, en ik wil afmaken waar ik ooit aan begonnen ben.

Ik heb net de beroepsopleiding Zorgkundige afgerond. Ik ben nu nog met mijn Aanvullende Algemene Vorming bezig, omdat ik hierna nog een bachelor verpleegkunde wil behalen. Vroeger zat ik in het BuSO, en daardoor is mijn diploma niet gelijkgesteld – met een diploma secundair kom ik wel in aanmerking. Ik kijk er alvast naar uit!

Mano

Ik wil mijn eigen uitnodiging kunnen maken
Mano - cursist Cross Media Assistent

Cursist Cross Media Assistent

Ik ben Mano, 19 jaar en enorm leergierig. Ik wil mijn eigen uitnodigingen leren maken.

Na deze opleiding wil ik me verder verdiepen in een grafische opleiding. Het is mijn droom om later als zelfstandig grafisch ontwerper aan de slag te gaan, maar eerst wil ik wat ervaring opdoen.

Dit geeft me een goede basis om op verder te bouwen.

Olena

Ik wil de taal van hier kunnen spreken
Olena - cursist Nederlands Tweede Taal

Cursist Nederlands Tweede Taal

Ik ben Olena, en ik wil de taal van hier spreken.

Ik kwam 4 jaar geleden uit Oekraïne, samen met mijn 3 dochters. Mijn jongste dochter was nog maar 1 jaar, en ik wou hen helpen om snel te integreren. Taal is daarvoor essentieel. Zelf kon ik alleen maar “hallo” en “tot ziens” zeggen. Op aanraden van een kleuterjuf begon ik Nederlands te leren en thuis te spreken, zodat mijn dochters zich thuis voelden in België.

Wout

Ik wil een werkplek die voorwerk geeft
Wout - cursist Elektromecanicien en Aanvullende Algemene Vorming

Cursist Elektromecanicien en Aanvullende Algemene Vorming

Ik ben Wout, en ik wil een werkplek met vuurwerk.

Dankzij het volwassenenonderwijs heb ik mijn diploma secundair onderwijs behaald. Ik combineerde de opleiding Elektromecanicien met Aanvullende Algemene Vorming. Voor mij mag er wat vaart achter zitten. Hier bepaal ik zelf mijn leertempo.

Pie Wai

Pie Wai - cursist Hulpkok

Cursist Hulpkok

Ik ben Pie Wai, en ik wil iedereen aan tafel verrassen.

Ik heb enkele universitaire diploma’s op zak en een achtergrond in management. Nu volg ik mijn passie met een opleiding Hulpkok. Het is een combinatie van keuken en zaal, en het smaakt zeker naar meer.

Celine

Ik wil mensen verzorgen en hen een lach bezorgen
Celine - cursist Zorgkundige

Cursist Zorgkundige

Ik ben Celine, en ik wil mensen een lach bezorgen.

In september startte ik met de opleiding Zorgkundige, en studeer dus bijna af. Ik ben een vlotte babbelaar met een goed gevoel voor humor. Ik leg dan ook graag en gemakkelijk contact met andere mensen. Als zorgkundige wil ik de mensen niet alleen de nodige zorg bieden, maar hen ook een duwtje in de rug geven en een hart onder de riem steken. En laten lachen. Da’s het beste medicijn.

Theodor

Ik wil de leerkracht van mijn dochter kunnen verstaan
Theodor - cursist Nederlands Tweede Taal

Cursist Nederlands Tweede Taal

Ik ben Theodor, en ik wou de leraars van mijn dochter kunnen verstaan.

Ik startte een aantal jaar geleden met Nederlands als tweede taal. Intussen ben ik afgestudeerd als cursist NT2 4.2. In mijn geboorteland, Roemenië, was ik godsdienstleraar. Ik heb Nederlands op hoog niveau gevolgd om ook in Vlaanderen aan de slag te kunnen in het onderwijs – met succes; intussen geef ik al 3 jaar orthodoxe godsdienst in verschillende scholen.