In het kader van het Actieplan Wilde Bestuivers organiseert Week van de Bij (Departement Omgeving) in nauwe samenwerking met de Universiteit Gent en Honeybee Valley een niet te missen symposium.
Week van de Bij 2025: ‘Zonder gif, meer bestuivers'
Chemische bestrijdingsmiddelen schaden nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders, terwijl er natuurlijke alternatieven bestaan.
Door geen pesticiden te gebruiken en je tuin natuurlijk in te richten, help je insecten en andere dieren. Breng oude bestrijdingsmiddelen naar het recyclagepark en ontdek hoe je op een ecologische manier tuinplagen bestrijdt. Zet een punt achter pesticiden in je tuin.
Lees meer over de campagne en help ons de boodschap te verspreiden.
Week van de Bij 2025: activiteiten
In het kader van de Week van de Bij is er heel wat te doen.
- Het Groot Bijenfeest (25 mei) vindt dit jaar plaats op het domein van het Kasteel Cortewalle in Beveren. Welkom voor tal van workshops, een bloemenmarkt, creatieve activiteiten… bakken vol gezelligheid!
Voor wie dieper in een aantal thema’s met betrekking tot bestuivers wil duiken organiseren we een gratis symposium (22 mei) in samenwerking met de Universiteit Gent en Honeybee Valley.
Vind plantjes en inspiratie tijdens de plantendagen en de ecotuindagen.
Ontdek tal van activiteiten in Vlaanderen, georganiseerd door onze partners.
In de kijker
Download de affiche en de toolkit voor sociale media, en ondersteun de campagne 'Zonder gif, meer bestuivers'.
De Bijenkrant
Ben je een fan van bijen, vlinders en andere nuttige bestuivers? In de Bijenkrant vind je heel wat informatie en inspiratie: eenvoudige tips om onze bestuivers te helpen, interessante artikels en info over leuke acties, wedstrijden en evenementen.
De Bijenkrant is helemaal gratis, digitaal en onmisbaar voor wie begaan is met onze bestuivende helden.
Schrijf je in en ontvang meteen een leuke inspiratiegids om van je tuin een paradijs voor bestuivers te maken!