Gedaan met laden. U bevindt zich op: Podcast Topvrouwen

Podcast Topvrouwen

Denk jij na over een volgende stap in je loopbaan of heb je de ambitie om ooit te solliciteren voor een topfunctie? Of ben je gewoon benieuwd naar het leven van zo’n topambtenaar? Luister dan naar de gloednieuwe podcastreeks Topvrouwen, gemaakt door het Agentschap Overheidspersoneel, en laat je inspireren door vier vrouwelijke topambtenaren bij de Vlaamse overheid.

In de podcast Topvrouwen gaat schrijfster Dalilla Hermans in gesprek met vier topvrouwen bij de Vlaamse overheid: Julie Bynens, Patricia De Clercq, Helga Coppen en Marleen Evenepoel. Aan de hand van vijf afleveringen krijg je een unieke inkijk in hun loopbaan en hoor je hoe zij de weg vonden naar de top.

Marleen Evenepoel, Julie Bynens, Helga Coppen en Patricia De Clercq

Ze hebben het onder andere over lef, impact, balans en eenzaamheid aan de top. Hoe pak je het als vrouw aan in een omgeving die voor een groot deel uit mannen bestaat? Welke portie lef is er nodig om aan het roer van een organisatie te staan? En hoe bewaar je de werk-privébalans als gepassioneerde topvrouw? Over sommige zaken is er unanimiteit, over andere hebben de topvrouwen verschillende visies. Maar wat hen alle vier verbindt, is hun passie voor de job van topambtenaar.

Experte en loopbaancoach van ambitieuze vrouwen, Vréneli Stadelmaier, flankeert deze verhalen met inzichten over gender(on)gelijkheid in organisaties en loopbanen. In de laatste aflevering stelt ze een overlevingsgids samen met tips, tricks en andere inzichten die vrouwen met ambitie helpen om hun eigen top te bereiken.

De Vlaamse overheid wil de drempel om te solliciteren voor een topfunctie verlagen en een meer diverse instroom creëren. Het Agentschap Overheidspersoneel maakte deze podcast als een van de acties om deze ambities te realiseren.

Afleveringen en transcripties

Kom hieronder meer te weten over de vijf afleveringen. Binnenkort kun je hier ook de transcripties downloaden.

Solliciteren voor een topfunctie?

Wil jij op de hoogte blijven van topvacatures binnen de Vlaamse overheid?