Behalve de handige tijdlijn krijgt u er ook een gedetailleerd overzicht van uw loopbaan. Al die informatie kunt u afdrukken of opslaan op uw computer.

U kunt MyCareer.be gebruiken:

  • om uw anciënniteit aan te tonen voor een werkgever
  • om te kunnen inschatten of u in aanmerking komt voor bepaalde sociale voordelen (bijvoorbeeld tijdskrediet)
  • als geheugensteuntje bij het opstellen van uw cv
  • om na te kijken hoeveel u vroeger verdiende.
  • in alle andere mogelijke situaties waarin u objectieve gegevens over uw loopbaan nodig hebt.

U kunt de gegevens uit mycareer.be heel eenvoudig naar een pdf-bestand exporteren.

Hoe werkt het?

Uw loopbaangegevens zijn strikt persoonlijk. Daarom moet u zich aanmelden met uw elektronische identiteitskaart om toegang te krijgen. Ga naar mycareer.be en meld u aan met uw elektronische identiteitskaart (eID) (met pincode).

Uw loopbaan ziet eruit als een tijdlijn. Als u erop klikt, zoomt u in op een bepaalde periode en ziet u de naam van uw werkgever en de periode van tewerkstelling.
U kunt ook een uitgebreid overzicht in tekst krijgen. U kunt kiezen voor een overzicht per job of per jaar. In het jaaroverzicht ziet u hoeveel u hebt verdiend.

De gegevens in mycareer.be zijn afkomstig uit de aangiften die (onder meer) werkgevers, socialeverzekeringsfondsen, ziekenfondsen en uitbetalingsinstellingen geregeld indienen bij de instellingen van de sociale zekerheid.

Bekijk de video.

1765

Op het gratis telefoonnummer 1765 ('De Pensioenlijn‘) kunt u terecht met al uw vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin u hebt gewerkt (werknemer, zelfstandige of ambtenaar). Via 1765 wordt u in contact gebracht met de juiste pensioeninstelling.