Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kick-off Wonen in Vlaanderen: 21 maart 2023 in Gent Wonen in Vlaanderen

Kick-off Wonen in Vlaanderen: 21 maart 2023 in Gent

Een thuis voor iedereen, dat is de slogan en ambitie van het nieuwe agentschap Wonen in Vlaanderen. Die thuis willen we ook voor u – onze professionele partner – zijn, om samen een thuis te creëren voor alle inwoners van Vlaanderen.

Dit was de kick-off van Wonen in Vlaanderen!

Op dinsdag 21 maart 2023 lanceerden we Wonen in Vlaanderen voor al onze partners en stakeholders in het ICC in Gent. Tijdens onze kick-off gingen we in gesprek met de lokale besturen en de woonmaatschappijen en bracht Sorcha Edwards een inspirerende keynote over het woonbeleid uit heel Europa. Comedian Jasper Posson bracht een stuk uit zijn eerste zaalshow ‘Vastbenoemd’. Afsluiten deden we met een netwerkmoment. Bedankt aan de 500 deelnemers!

Bekijk de aftermovie

Inhoud is aan het laden

Bekijk de interviews met enkele van onze stakeholders

Inhoud is aan het laden

Bekijk de sfeerbeelden

Programma

 • Helmer Rooze is administrateur-generaal van het agentschap Wonen in Vlaanderen. Voordien was hij administrateur-generaal van het agentschap Wonen-Vlaanderen, dat sinds 1 januari 2023 gefuseerd is met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Door de krachten te bundelen, wil Wonen in Vlaanderen een nog sterkere dienstverlening bieden aan burgers, woonmaatschappijen en lokale besturen.

 • Jeanique Van Den Heede is algemeen directeur van de Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen, de allereerste erkende woonmaatschappij in Vlaanderen. Voorheen was Jeanique directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen.

  We gaan in gesprek over hoe het traject richting deze woonmaatschappij liep en wat er in de komende tijd nog op de planning staat. We horen daarbij graag welke ondersteuning Wonen in Vlaanderen hierbij nog kan bieden.

 • Sorcha Edwards is secretaris-generaal van Housing Europe en het gezicht van Housing Europe in Brussel. Housing Europe is de Europese federatie voor publieke, coöperatieve en sociale huisvesting. Sorcha vertelt ons hoe er in Europa gewerkt wordt aan betaalbaar wonen en welke sleutels daarbij in handen zijn om dit verder uit te bouwen.

  Deze keynote is in het Engels. We voorzien simultaanvertaling.

 • Hanne Dierynck is sinds 2020 coördinator van de Woondienst regio Roeselare. Voordien was ze werkzaam binnen onderwijs en inclusie. Met de komst van Hanne werkte de Woondienst voornamelijk op een integrale aanpak van problematische woonsituaties. Het samenbrengen van de bakstenen en de mensen, ruimte en welzijn, het harde en het zachte binnen het woonbeleid.

  We gaan in gesprek over wat er nodig is om een sterk lokaal en/of intergemeentelijke woonbeleid uit te bouwen en welke ondersteuning Wonen in Vlaanderen hierbij kan bieden.

 • Jasper Posson was vastbenoemd ambtenaar en zei deze functie op om stand-up comedian te worden. Hij deed de voorprogramma’s voor Alex Agnew, Wouter Deprez, Philippe Geubels, …, stond in de finale van Humo’s Comedy Cup en won meteen de Lunatic Comedy Award.

  Nu staat hij op de planken met zijn debuutshow ‘Vastbenoemd’. De Morgen gaf hem een viersterrenrecensie voor zijn show. Tijdens dit gastoptreden vertelt hij – uiteraard met de nodige humor – over zijn periode als vastbenoemd ambtenaar.

 • Matthias Diependaele is sinds 2019 Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed. Voordien was hij Vlaams Parlementslid en fractievoorzitter in het Vlaams Parlement. Hij sluit af met een blik terug en vooruit op het woonbeleid.