Gedaan met laden. U bevindt zich op: Geconventioneerd verhuren, dat is slim investeren en je steentje bijdragen Nieuwsberichten van Wonen in Vlaanderen

Geconventioneerd verhuren, dat is slim investeren en je steentje bijdragen

Nieuwsbericht
11 september 2023

Geconventioneerd verhuren is slim investeren met een hart voor de maatschappij. Het is financieel interessant als je woningen wil verhuren; tegelijkertijd draag je concreet bij aan meer kwaliteitsvolle, betaalbare huurwoningen in Vlaanderen.

Voor wie?
Wie drie of meer woningen heeft of er wil bouwen, kan geconventioneerd verhuren: dus niet alleen bouwfirma’s, maar ook private verhuurders en investeerders.

Hoe werkt het?
Het principe is eenvoudig: je verhuurt je woningen aan een lagere huurprijs dan de vastgelegde markthuurprijs en ontvangt een subsidie als compensatie. Dit is een maandelijks 15% subsidie bovenop deze markthuurprijs, met een gegarandeerde uitbetaling tot 27 jaar lang.

Daarboven kan je ervoor kiezen de woningen te laten verhuren via een woonmaatschappij of geconventioneerde verhuurorganisatie. Die organisatie neemt dan de verhuring en alle bijhorende administratie over.

Meer informatie?
Alle informatie op www.vlaanderen.be/geconventioneerdverhuren