Gedaan met laden. U bevindt zich op: Laureaten Meesterproef 2022 Sociaal Wonen bekendgemaakt Nieuwsberichten van Wonen in Vlaanderen

Laureaten Meesterproef 2022 Sociaal Wonen bekendgemaakt

Nieuwsbericht
18 oktober 2023

De laureaten van de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen zijn bekend. 17 jonge architecten en 8 kunstenaars zijn nu aan zet voor 10 projecten voor sociaal wonen.

Met de Meesterproef willen we jonge ontwerpers en kunstenaars nog beter vertrouwd maken met sociaal wonen en de woonmaatschappijen laten kennismaken met hun benadering van sociaal wonen. Uniek aan de formule van de Meesterproef is dat zowel architecten als kunstenaars kunnen deelnemen. In vijf van de tien projecten van de Meesterproef 2022 maakten de opdrachtgevers extra budget vrij om kunst een plek te geven.

U vindt de 10 gekozen projecten via www.meesterproef.vlaanderen(opent in nieuw venster).

De Meesterproef is een samenwerking tussen de Vlaamse Bouwmeester, ons agentschap Wonen in Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) en het Platform Kunst in Opdracht.

Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van de bekendmaking van de laureaten op 12 oktober 2023 (fotografe Sien Verstraeten). Het werk van de laureaten is tot 6 december 2023 te zien in de vitrines van het Atelier Bouwmeester, Galerij Ravenstein 54-59 in Brussel. Bekijk ook de reportage over het persmoment van 11 oktober 2022 (ringtv)(opent in nieuw venster).