Gedaan met laden. U bevindt zich op: Rookmelders ook verplicht in gemeenschappelijke ruimtes met technische installatie  Nieuwsberichten van Wonen in Vlaanderen

Rookmelders ook verplicht in gemeenschappelijke ruimtes met technische installatie 

Nieuwsbericht
20 februari 2023
Rookmelder in een keuken
© Philip Vanoutrive

U bent nu al verplicht om rookmelders in uw woning te plaatsen. Ook in gemeenschappelijke ruimtes golden reeds verplichtingen. Sinds 18 februari 2023 is deze verplichting nog wat uitgebreid.

Een rookmelder is nu ook verplicht in andere gemeenschappelijke delen van een gebouw dan de kelder of de zolder, als er zich daar een technische installatie bevindt. Zo wordt vanaf nu een rookmelder ook verplicht in bijvoorbeeld de inkomhal wanneer daar de zekeringkasten hangen, terwijl dat vroeger enkel verplicht was als diezelfde installatie in de kelder of op de zolder hing. Zo een technische installatie is vast verbonden aan het gebouw en heeft een elektrische voeding of produceert warmte. Voorbeelden van zo’n technische installatie zijn: zekeringkasten, boilers, verwarmingsketels, airco’s, omvormers fotovoltaïsche systemen, … Stopcontacten en lichtknoppen zijn geen technische installaties.

Meer informatie over rookmelders