Gedaan met laden. U bevindt zich op: Fiscale aangifte

Fiscale aangifte

Zodra er een automatisch ontspanningstoestel wordt opgesteld, moet de eigenaar van het toestel een aangifte indienen bij de Vlaamse Belastingdienst. De aangifte moet per kwartaal gebeuren.

Wie moet de aangifte doen?

De eigenaar van het toestel moet het toestel aangeven voor het wordt opgesteld.
Ook als het toestel opnieuw weggenomen of vervangen wordt door een toestel van een hogere categorie moet de eigenaar een aangifte doen. Zolang er niets wijzigt aan het toestel of aan de plaats waar het opgesteld staat, wordt de aangifte automatisch verlengd.

Er is geen aangifteplicht voor toestellen uit categorie 4!

Wanneer moet de aangifte gebeuren?

U moet ten laatste de voorlaatste werkdag voor de opstelling van het toestel een online aangifte indienen via het digitaal loket(opent in nieuw venster). Tenzij er een einddatum is ingegeven, wordt de aangifte automatisch verlengd voor het volgende kwartaal.

Als de aangifte te laat of niet gebeurt, dan moet de uitbater van de plaats of het lokaal waar het toestel staat opgesteld de belasting betalen.

Hoe doet u de aangifte?

Eerst gaat u na wat de fiscale rangschikking van het toestel is, namelijk categorie 1, 2, 3 of 4. De fiscale rangschikking bepaalt het belastingtarief dat op het toestel van toepassing is. Duid de overeenkomstige categorie aan in de aangifte.

U kunt alleen online aangifte doen via het digitaal loket van de Vlaamse Belastingdienst(opent in nieuw venster).

Handleiding en instructiefilmpjes

Ondervindt u moeilijkheden bij het ingeven van de belasting op automatische ontspanningstoestellen? Deze handleidingen leggen uit hoe u deze kan ingeven in het digitaal loket.

Wijzigingen aan de opstelling, vervanging of stopzetting van een toestel

Veelgestelde vragen

Een overzicht va enkele veelgestelde vragen: