Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek Vlaanderen

Ontdek Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België met Brussel als hoofdstad. Het is de poort naar Europa, ligt op minder dan 500 km van de belangrijkste Europese hoofdsteden, en deelt haar eigen hoofdstad met de EU, NAVO en talrijke andere internationale instellingen en bedrijven. Het Vlaamse Gewest heeft een oppervlakte van 13.522 km2 en telt 6,6 miljoen inwoners.

In het hart van Europa

Vlaanderen is de poort naar Europa. Naast een productieve en hooggeschoolde bevolking en een onderzoeks- en investeringsvriendelijk klimaat beschikt Vlaanderen over een uitgebreid spoor- en wegennetwerk, alsook enkele grote zeehavens en luchthavens.

Inspirerend verleden

Het verleden is tastbaar in Vlaanderen. Imposante kunstcollecties(opent in nieuw venster) lokken toeristen van over de hele wereld. In de kunststeden(opent in nieuw venster) wandel je door de kronkelende straten.

Lekker eten en drinken

De Vlaming is niet alleen verzot op frietjes van de frituur. Lekker eten en drinken staat bij ons hoog op de agenda. Op de website 'Lekker van bij ons'(opent in nieuw venster) kunt u typische Vlaamse streekproducten en -gerechten ontdekken.

Top in onderwijs

Onderwijs is voor Vlaanderen een topprioriteit en wordt tot de beste van Europa gerekend. Vlaanderen heeft een wijdverspreid netwerk van scholen met een kwalitatief onderwijsaanbod. Ontdek hieronder de 5 grote universitaire centra.

  • Antwerpen(opent in nieuw venster): De Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen is een structureel samenwerkingsverband van 4 instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen: de Universiteit Antwerpen, de Karel de Grote-Hogeschool, de Artesis Plantijn Hogeschool en de Hogere Zeevaartschool.
  • Leuven(opent in nieuw venster): De associatie KULeuven is een samenwerkingsverband tussen 12 instellingen voor hoger onderwijs en daarmee de grootste van Vlaanderen.
  • Gent(opent in nieuw venster): De Associatie Universiteit Gent is een samenwerking van 4 instellingen voor hoger onderwijs: de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool en de Hogeschool West-Vlaanderen.
  • Brussel(opent in nieuw venster): De Universitaire Associatie Brussel bestaat uit de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel.
  • Hasselt(opent in nieuw venster): De Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg is een samenwerkingsverband tussen drie Limburgse instellingen: de Universiteit Hasselt, de Hogeschool PXL, en de Provinciale Hogeschool Limburg.