Gedaan met laden. U bevindt zich op: De toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts

De toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts

Als u de opleiding geneeskunde, de opleiding tandheelkunde of de opleiding diergeneeskunde wil volgen aan een Nederlandstalige universiteit in België, moet u eerst deelnemen aan een toelatingsexamen, slagen én gunstig gerangschikt zijn.

In 2023 wordt voor het eerst ook het toelatingsexamen dierenarts georganiseerd. Het toelatingsexamen dierenarts is vergelijkbaar met de toelatingsexamens arts en tandarts.

Voorwaarden

Er zijn geen specifieke voorwaarden om te mogen deelnemen aan de toelatingsexamens. U moet zich wel op voorhand inschrijven. Het resultaat is enkel geldig als u (ten laatste op 30 september van het kalenderjaar waarin u gunstig gerangschikt bent) in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs.

Het aantal keren dat u kunt deelnemen is onbeperkt.

Procedure

Inschrijven

Als u wil deelnemen aan de toelatingsexamens moet u zich eerst inschrijven. Inschrijven voor de toelatingsexamens kan vanaf 1 maart 2023 tot 15 mei 2023.

Voorbereiding

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt voorbereiden op het examen.

Het examen

  • Het toelatingsexamen arts vindt plaats op 4 juli 2023
  • Het toelatingsexamen tandarts vindt plaats op 5 juli 2023
  • Het toelatingsexamen dierenarts vindt plaats op 6 juli 2023.

Het examen wordt digitaal en decentraal georganiseerd op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Lees meer over de inhoud en het verloop van de examendagen.

Resultaten

Lees meer over de voorwaarden om te slagen en de (bekendmaking van) de examenresultaten.

Kost

Deelname aan het toelatingsexamen kost 60 euro per examen. Wie aan 2 of 3 toelatingsexamens deelneemt, moet 2 of 3 keer het inschrijvingsgeld betalen.