Gedaan met laden. U bevindt zich op: Wijzigingen praktisch rijexamen voor categorie AM en B sinds 1 oktober Nieuwsberichten van Mobiliteit en Openbare Werken

Wijzigingen praktisch rijexamen voor categorie AM en B sinds 1 oktober

Nieuwsbericht
1 oktober 2023

Als u het praktisch rijexamen voor de categorie AM wilt afleggen, kan dat sinds 1 oktober ook met een speedpedelec. Legt u het praktisch rijexamen voor de auto (categorie B) af? Dan moet u, naast het volgen van borden langs de weg, een bestemming vlot en veilig kunnen bereiken met behulp van de gps.

Praktisch rijexamen categorie AM ook met speedpedelec

Als u met een speedpedelec wil rijden, moet u een rijbewijs AM halen, tenzij u al een rijbewijs A of B hebt. Voordien moest u dit examen afleggen met een bromfiets, maar vanaf nu kan dat ook met een speedpedelec. Daarvoor werden er aangepaste examenmanoeuvres uitgewerkt.

Meer informatie over praktijkexamen rijbewijs AM

Rijden met gps tijdens praktijkexamen rijbewijs B

Legt u het praktisch rijexamen voor de auto (categorie B) af? Dan moet u tijdens de proef op de openbare weg kunnen aantonen dat u zelfstandig en zonder aanwijzingen van de examinator beslissingen kan nemen. Naast het volgen van de aanwijzingsborden, moet u dus ook een bestemming kunnen bereiken met behulp van de gps.

Meer informatie over rijexamen met gps