Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoe krijgen entiteiten toegang tot het WSE-loket WSE-loket: aanmelden als particulier en als professioneel

Hoe krijgen entiteiten toegang tot het WSE-loket

Iedere bij de KBO geregistreerde entiteit kan het WSE-loket gebruiken. Maar wie kan zich namens de entiteit aanmelden in het WSE-loket(opent in nieuw venster)? Wie heeft de rechten en bevoegdheden om acties uit te voeren in de digitale toepassingen van het loket?

Om ervoor te zorgen dat u en personeelsleden van uw onderneming onlinediensten van de overheid kunnen gebruiken moet u éénmalig een registratieprocedure of een deel ervan doorlopen. Zo zijn we zeker dat de subsidie, premie, vergunning, toelating of elk ander document door de juiste persoon wordt aangevraagd en dat uw geld nadien op de juiste rekening terechtkomt.

Er zijn meerdere mogelijkheden per entiteit. We zetten ze uiteen voor:

  • alle bij de KBO geregistreerde entiteiten in het algemeen
  • meer specifiek voor scholen en voor sociale secretariaten en dienstverrichters .

Aanmelden voor bij de KBO geregistreerde entiteiten

Aanmelden voor de school

Aanmelden voor Sociale secretariaten en dienstverrichters

De werkwijze hier beschreven is bedoeld voor Sociale secretariaten en dienstverrichters die aanmelden in het WSE-loket om voor een klant te werken. Indien ze aanmelden in het WSE-loket om voor het sociaal secretariaat zelf opdrachten uit te voeren dan geldt de werkwijze "Aanmelden voor bij de KBO geregistreerde entiteiten", hierboven beschreven.

Entiteiten die aangesloten zijn bij een sociaal secretariaat of een dienstverrichter moeten geen wettelijke vertegenwoordiger of hoofdtoegangsbeheerder aanduiden. Die entiteiten mandateren het sociaal secretariaat of de dienstverrichter.