Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebruiksverbod TikTok opnieuw verlengd Digitaal Vlaanderen

Gebruiksverbod TikTok opnieuw verlengd

Nieuwsbericht
2 mei 2024

In maart 2023 installeerde het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT Beleid een tijdelijk verbod op het gebruik van TikTok voor Vlaamse ambtenaren.
Dit verbod kwam er naar aanleiding van het advies van de De Nationale Veiligheidsraad en het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB).

De Nationale Veiligheidsraad van 20 maart 2024 heeft in samenspraak met het CCB geadviseerd om dit verbod voor onbepaalde tijd te verlengen(opent in nieuw venster). Dit advies werd op de zitting van 17 april 2024 van het Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-Beleid gevolgd en er werd beslist om dit verbod ook voor de Vlaamse overheid aan te houden.

Concreet verandert de houding van de Vlaamse overheid dus niet en blijft het huidige gebruiksverbod voor TikTok op de werkvloer en op gebruikerstoestellen van kracht. Dit verbod blijft voor onbepaalde duur geldig. Gebruikers met een toestel dat niet in centraal beheer is, worden ook aangeraden om de app te verwijderen.

Digitaal Vlaanderen blijft de problematiek en evoluties van de adviezen van de De Nationale Veiligheidsraad en het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB) op de voet volgen en rapporteert hierover via het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid.

Entiteiten die vragen hebben bij het gebruik van TikTok of bij het hernieuwde advies, kunnen bij team Informatieveiligheid terecht via security@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie)