Gedaan met laden. U bevindt zich op: Maak kennis met de winnaar van de GameDay tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Maak kennis met de winnaar van de GameDay tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal

Nieuwsbericht
5 oktober 2023

Op 4 oktober organiseerden Digitaal Vlaanderen en Amazon Web Services een boeiende Trefdag GameDay in aanloop naar de Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023. Dit evenement bood technische professionals een unieke kans om hun cloudvaardigheden te testen in een uitdagende, gamified omgeving. 

Deelnemers, waaronder ingenieurs, architecten, ontwikkelaars, stagiairs bij de Vlaamse overheid, ICT-partners en ICT-studenten van hogescholen en universiteiten in Vlaanderen, grepen de kans met beide handen aan. De teams streden tegen elkaar in een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk kwam Cloudar(opent in nieuw venster) als winnaar uit de bus. Ze hebben deze overwinning verdiend door hun uitzonderlijke vaardigheden en innovatieve aanpak.

Cloudar is een competence center binnen de Cronos Groep en een AWS Premier Partner. Ze focussen zich volledig op het bieden van AWS-cloudoplossingen.

“Het was een zeer aangename en leerrijke ervaring. De Trefdag GameDay was een goede gelegenheid om onze AWS-kennis op een praktische manier te testen. We kijken er naar uit om op de Trefdag Vlaanderen Digitaal onze prijs in ontvangst te nemen”
MCV

Michaël Cuypers van Team Cloudar

Wil je dit winnende team ontmoeten?  

Kom dan naar de AWS-stand tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal op donderdag 26 oktober in Flanders Expo, Gent. De medewerkers van Cloudar delen graag hun prestaties en technische expertise met een breed publiek. Deelnemen aan de Trefdag Vlaanderen Digitaal is gratis, inschrijven kan via deze registratiepagina.

Wat is de Trefdag GameDay?  

De Trefdag GameDay is een praktisch leerprogramma waar deelnemers oplossingen implementeren voor echte problemen in een veilige spelomgeving. Tijdens deze unieke ervaring kunnen technische professionals de wereld van cloudservices, architectuurpatronen, beste praktijken en samenwerking verkennen. Wat de Trefdag GameDay onderscheidt, is de focus op creatief denken bij technische uitdagingen. Er is geen eenduidig juist antwoord; teams banen hun eigen weg op basis van live AWS-accounts en bronnen die hen ter beschikking worden gesteld.

“In 2019 was AWS voor het eerst partner van de Trefdag Vlaanderen Digitaal. Dit jaar hebben we een ludieke component toegevoegd met de Trefdag GameDay, om AWS-cloudkennis spelenderwijs door te geven aan de deelnemers,” Barbara Baeyens, Head of Public Sector Benelux bij Amazon Web Services. 
BB

Barbara Baeyens

Head of Public Sector Benelux bij Amazon Web Services

Het decor voor de Trefdag GameDay was een meeslepend fictief verhaal waar deelnemers werden verwelkomd als nieuwe medewerkers bij Unicorn.Rentals. Ze moesten hun technische vaardigheden aanscherpen terwijl ze de uitdagingen van hun eerste werkdag aangingen.

Tijdens de Trefdag GameDay werden onderwerpen behandeld zoals cloud-operations, serverloze architectuur, applicatiemodernisatie, microservices, cloudbeveiliging, duurzaamheid en machine learning.

Over Unicorn.Rentals 

Dit fictieve bedrijf is de wereldleider in het tijdelijk verhuren van mythische wezens, zoals eenhoorns, aan kinderen. Ze begrijpen het belang van technische expertise en investeren in trainingsprogramma’s om hun team van technische professionals te versterken.

Wil je meer informatie?  

Trefdag Vlaanderen Digitaal

AWS GameDay(opent in nieuw venster) op amazon.com