Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek deze unieke podcast over innovatie bij de overheid Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Ontdek deze unieke podcast over innovatie bij de overheid

Nieuwsbericht
26 oktober 2022

‘Onverwacht Innovatief’ is een verrassende podcast over innovatie in en door de Vlaamse overheid. De podcast is een realisatie van Sandbox Vlaanderen, dat een duurzame innovatiecultuur wil creëren binnen de Vlaamse overheid. De podcast laat gepassioneerde innovatie-experten binnen en buiten de overheid aan het woord. 

Gastvrouw Chloé van Elsen interviewt gedreven medewerkers van de Vlaamse overheid, boeiende vertellers en doorgewinterde ervaringsdeskundigen. Ze vertellen hoe innovatie tot stand komt en wat het teweegbrengt in hùn overheid. Allemaal zijn ze gepassioneerd door innovatie en hechten ze veel belang aan de meerwaarde voor de maatschappij. Ook de rol van Sandbox Vlaanderen wordt gaandeweg duidelijk. Zij bieden niet alleen inspiratie en ondersteuning maar ook een veilige omgeving waarin overheden kunnen experimenteren met nieuwe producten en technologieën. Meestal in samenwerking met start-ups en bedrijven die gericht zijn op innovatie.

Beluister de podcast op Spotify(opent in nieuw venster), Google podcasts(opent in nieuw venster) of Apple podcasts(opent in nieuw venster) en oordeel zelf.

Onverwacht innovatief telt 6 afleveringen.

  1. Wat is Innovatie? – Met Filip Boelaert, Secretaris-generaal DMOW
  2. Hoe kom ik aan mijn innovatief idee? – Met Mark Willems, Sandbox GO!
  3. Hoe vertaal ik een idee tot een concept? – Met Joke Hermans en Sofie Iserbyt, AgII
  4. Hoe maak ik een prototype van mijn idee? – Met Stina Vanhoof en Sander Jacobs, Design Thinkers
  5. Hoe kan ik mijn idee testen? – Met Stéphanie Schaubroek, Business Designer
  6. Hoe pitch ik een idee? – Met Jan Bormans, CEO van het European Startup Network

Meer informatie over Sandbox Vlaanderen vindt u hier.

Sandbox Vlaanderen wordt aangeboden door Digitaal Vlaanderen en wordt aangeboden door de VIT-stuurgroep, een initiatief van 13 leidend ambtenaren die zich, naar aanleiding van een bezoek aan Silicon Valley in 2015, hebben geëngageerd om de bottom-up innovatiecultuur binnen de Vlaamse overheid te bevorderen.