Gedaan met laden. U bevindt zich op: Release Bodembedekkings-, waterondoorlaatbaarheids- en bodemafdekkingskaarten opnameperiode 2021 Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Release Bodembedekkings-, waterondoorlaatbaarheids- en bodemafdekkingskaarten opnameperiode 2021

Nieuwsbericht
16 mei 2024

Nieuwe Bodembedekkingsbestanden Vlaanderen, opname 2021 als dataset beschikbaar

Digitaal Vlaanderen lanceert de Bodembedekkingsbestanden, opname 2021. Deze datasets werden door Earth Observation Data Science in samenwerking met Departement Omgeving, VMM en Waterbouwkundig Laboratorium gerealiseerd en vormen een actualisatie van de betrokken datasets van 2018. Deze datasets vormen een waardevol onderdeel in kader van o.a. de opmaak van het ruimterapport Vlaanderen 2021.

Binnen de nieuwe ‘Bodembedekkingsbestanden’, onderscheiden we volgende datasets:

  • Bodembedekkingskaart (BBK), 1m resolutie, opname 2021
  • Bodembedekkingskaart (BBK), 5m resolutie, opname 2021
  • Bodemafdekkingskaart (BAK), 5m resolutie, opname 2021
  • Waterondoorlaatbaarheidskaart (WOK), 5m resolutie, opname 2021

BEKIJKEN

schermbeeld van de dataset "Bodembedekkings-, waterondoorlaatbaarheids- en bodemafdekkingskaarten opnameperiode 2021"

Je kunt de gegevens bekijken via de Geopunt-kaarttoepassing(opent in nieuw venster), waar je meteen al de bodembedekkings-, waterondoorlaatbaarheids- en bodemafdekkingskaarten, opname 2021 kan bekijken.

DOWNLOADEN

Je kan de gegevens gratis en zonder registratie downloaden via de Downloadtoepassing in de categorie ‘Beelden, basiskaarten, grondgebruik’. Ze worden aangeboden in kleinere eenheden die overeenkomen met de NGI-kaartbladen.

Hierbij de rechtstreeks links naar de downloadpagina’s:

GEBRUIKEN

Wil je de bodembedekkingskaarten integreren in je eigen systeem? Deze dataset is beschikbaar via deze publiek toegankelijke raadpleegdiensten: