Gedaan met laden. U bevindt zich op: Update ‘Haltes en reiswegen De Lijn (toestand 25/01/2022) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Update ‘Haltes en reiswegen De Lijn (toestand 25/01/2022)

Productupdate
7 februari 2022

Digitaal Vlaanderen stelt een nieuwe versie van de datasetgroep ‘Haltes en reiswegen De Lijn’ ter beschikking. Deze informatie is afkomstig van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn.

Deze datasetgroep bevat 2 datasets. Enerzijds de ‘Haltes De Lijn’ die een overzicht geven van de publieke halteplaatsen, anderzijds de ‘Reiswegen De Lijn’ die een overzicht geven van de reiswegen van de voertuigen van De Lijn. De dienstregelingen zelf zijn niet opgenomen, deze zijn zeer variabel in de tijd. Ook de relatie tussen haltes en reiswegen is niet in het product opgenomen.

Meer informatie over de Haltes(opent in nieuw venster) en de Reiswegen(opent in nieuw venster) van De Lijn zijn te vinden in de Geopunt-catalogus.

Bekijken

Je kunt de gegevens bekijken via de Geopunt-kaart(opent in nieuw venster), Thema’s > Mobiliteit > Transport over land.

Webservices

De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdienst, WMS Vervoersmaatschappij De Lijn (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/DeLijn/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms).(opent in nieuw venster)

De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdienst, WFS Haltes (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Haltes/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities(opent in nieuw venster)) en de WFS Reiswegen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Reiswegen/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities(opent in nieuw venster)).

Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Digitaal Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

Downloaden?

Dit product wordt via de downloadtoepassing (opent in nieuw venster)(onder de categorie ‘Vervoer’) en via de Geopunt-catalogus(opent in nieuw venster) ter beschikking gesteld van deelnemers aan GDI-Vlaanderen, voor het uitvoeren van taken van algemeen belang. Hergebruik is niet toegestaan.

Het product bestaat uit vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee formaten: GML en Shapefile.