Gedaan met laden. U bevindt zich op: AI Expertisecentrum Onze oplossingen

AI Expertisecentrum

Het AI Expertisecentrum ondersteunt en begeleidt het gebruik van artificiële intelligentie binnen de Vlaamse overheid en lokale overheden om de efficiëntie, effectiviteit en innovatie van haar diensten te verbeteren.

AI is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, de mogelijkheden zijn eindeloos en dat is voor de Vlaamse overheid niet anders. Artificiële intelligentie is meer dan technologie, het is een drijvende kracht die de manier waarop we dienstverlening organiseren en innoveren transformeert.

Digitaal Vlaanderen is de partner van Vlaamse entiteiten en lokale besturen op vlak van digitale transformatie. Het AI Expertisecentrum neemt binnen Digitaal Vlaanderen de rol op voor het kader, de kennisdeling en de toepassing van artificiële intelligentie.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen:

Wat is het raamwerk voor AI binnen de Vlaamse overheid?

Wat is het kader om AI in te zetten binnen de Vlaamse overheid? Wat is mogelijk en zijn er beperkingen? …

De AI-strategie schrijft voor dat AI binnen de Vlaamse overheid democratisch, betrouwbaar, mensgericht en duurzaam is, met correct gebruik en beheer van data en toegepast met kennis van zaken. Daarnaast zijn er ook enkele ethische voorwaarden waaraan elke AI-toepassing binnen de Vlaamse overheid moet voldoen. Hebt u hier vragen over of bent u benieuwd hoe het AI Expertisecentrum u hierbij kan ondersteunen, contacteer ons(opent in uw e-mail applicatie) dan zeker.

Hoe blijft u op de hoogte?

Hoe blijft u op de hoogte van de verschillende AI-initiatieven binnen de Vlaamse overheid? En hoe weet u welke technologische evoluties u zeker in de gaten moet houden? …

Het VO AI-netwerk werd in het leven geroepen om te inspireren en kennisdeling te stimuleren binnen de Vlaamse overheid. We organiseren een aantal keer per jaar een bijeenkomst van het AI-netwerk. Bent u geïnteresseerd en blijft u graag op de hoogte, schrijf dan in voor onze mailings via de inschrijfknop bovenaan deze pagina.

Hoe kan AI uw werking naar een hoger niveau tillen?

Waar kunt u ondersteuning krijgen voor uw AI-project? Hoe weet u of AI een oplossing kan zijn voor uw uitdaging?

Het AI Expertisecentrum wil een partner zijn voor Vlaamse entiteiten die aan de slag willen gaan met AI. Vandaag focussen we ons vooral op de eerste fases van een (potentieel) project. Kan AI een antwoord bieden op uw uitdaging? Hoe ziet een potentiële oplossing met behulp van AI eruit? Op welke manier vindt u hiervoor de juiste partner? Maar ook in een verder stadium helpen wij u graag verder bij projectoplossingen.

Copilot binnen de Vlaamse overheid