Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uw gemeente app met Mijn Burgerprofiel Mijn Burgerprofiel

Uw gemeente app met Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel is dé plek om alle zaken met de overheid op te volgen en te regelen. Vandaag hoort daar ook een mobiele app bij om alles letterlijk bij de hand te houden, op een veilige manier.

Uw inwoners kunnen vandaag kiezen om de generieke Mijn Burgerprofiel app te downloaden of u kunt hen een eigen gemeente app aanbieden mét Mijn Burgerprofiel.

Waarom een gemeente app?

Vandaag beschikt meer dan 90%* van de Vlamingen over een smartphone waardoor mobiel gebruik een belangrijk kanaal is om digitale dienstverlening aan te bieden aan de burger. En omdat 86%* van de schermtijd naar mobiele apps gaat - tegenover slechts 11% naar mobiel browsen - kunnen we stellen dat de burger een voorkeur heeft voor apps ten opzichte van mobiele websites.

*bron: Digimeter 2022(opent in nieuw venster)

Wat biedt de gemeente app met Mijn Burgerprofiel?

Een eigen gemeente app integreert alle voordelen van de generieke Mijn Burgerprofiel app met de specifieke functionaliteiten van een gemeente app. Zo biedt u uw inwoners toegang tot 360°-dienstverlening op elk moment, waar ze ook zijn.

Meer dan één app dankzij een slim ecosysteem

Vergelijking Mijn Burgerprofiel app en Gemeente app

De gemeente app is gebouwd op dezelfde technische fundamenten als de Mijn Burgerprofiel app. Bovendien kan de branding volledig op maat van uw stad of gemeente. Daarnaast kunt u uw gemeente app naar wens (laten) verrijken dankzij de configuratie- en integratie-opties binnen het open ecosysteem. Dienstenleveranciers en integratoren kunnen add-ons ontwikkelen en die ter beschikking stellen via de app.

Van aanvraag tot live app

  1. Vul het contactformulier(opent in nieuw venster) in.
   Wij nemen tijdig opnieuw contact met u op om de volgende stappen te starten. U ontvangt dan een vooringevuld aansluitingsformulier.

  2. Vul het aansluitingsformulier aan en neem de nodige stappen om de gewenste integraties te starten. U ondertekent de Samenwerkingsovereenkomst en Verwerkersovereenkomst met Digitaal Vlaanderen.

  3. Digitaal Vlaanderen zorgt voor de opzet en configuratie van uw gemeente app.

  4. We laten de app publiceren in de Apple App Store en de Google Play Store.

  5. U kunt de app testen, feedback bezorgen en valideren.

  6. Om uw inwoners op de hoogte te brengen dat er een gemeente app beschikbaar is, vindt u alvast inspiratie bij onze communicatietools.

  Flow gemeente app
  1. Vul het contactformulier(opent in nieuw venster) in.
   Wij nemen tijdig opnieuw contact met u op om de volgende stappen te starten. U ontvangt dan een vooringevuld aansluitingsformulier.

  2. Vul het aansluitingsformulier aan en neem de nodige stappen om de gewenste integraties te starten. U ondertekent de Samenwerkingsovereenkomst en Verwerkersovereenkomst met Digitaal Vlaanderen.

  3. Digitaal Vlaanderen zorgt voor de opzet en configuratie van uw gemeente app. U zegt uw overeenkomst met Fairville op, ten laatste 10 dagen vóór het einde van de contractdatum.

  4. U valideert de app.

  5. We laten de app publiceren in de Apple App Store en de Google Play Store.

  6. Om uw inwoners op de hoogte te brengen dat uw gemeente app een upgrade kreeg, vindt u alvast inspiratie bij onze communicatietools.

  Flow gemeente app migratie Onze Stad App

Aan de slag

Vul het contactformulier(opent in nieuw venster) in. Wij nemen tijdig opnieuw contact met u op om de volgende stappen te starten. U ontvangt dan een vooringevuld aansluitingsformulier.

Nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen bij de app of bezorg ze ons via het contactformulier.

Wat kost het?

Digitaal Vlaanderen draagt de investeringskosten voor de ontwikkeling van de applicatie. U betaalt jaarlijks een abonnementskost voor het beheer en de exploitatie. Dat bedrag is afhankelijk van het aantal inwoners in uw stad of gemeente. De tarieven vindt u in de Samenwerkingsovereenkomst(PDF bestand opent in nieuw venster).

U profiteert bovendien van een duurzame koppeling en ontzorging: bestaande ontwikkelingen kunnen hergebruikt worden en alle updates en doorontwikkelingen vloeien door naar uw gemeente app.

Samenwerken met een dienstenleverancier/integrator

Werkt u samen met een dienstenleverancier of integrator? Bekijk het overzicht van welke dienstenleveranciers al een integratie met de gemeente app aanbieden.

Communiceren over uw gemeente app

Neem een kijkje bij onze Communicatietools voor partners.

Tip: Beelden van uw gemeente app haalt u gratis uit de Google Play Store(opent in nieuw venster) of de Apple App Store(opent in nieuw venster) previews.