Gedaan met laden. U bevindt zich op: Onverwacht Innovatief – Seizoen 4 – Aflevering 5 - Kan iedereen mee met AI? Onverwacht Innovatief

Onverwacht Innovatief – Seizoen 4 – Aflevering 5 - Kan iedereen mee met AI?

Centrale gasten:  Rob Heyman - coördinator van het Kenniscentrum Data en Samenleving dat deel uitmaakt van het Vlaams strategisch plan inzake AI - en Ilse Mariën die de onderzoeksunit Digital Inclusion and Citizen Engagement leidt aan imec-SMIT VUB.

De digitale wereld gaat voor veel burgers te snel. Terwijl onze wereld steeds digitaler wordt, riskeert 46 procent van de Belgische bevolking digitale uitsluiting. En dat terwijl AI steeds luider en luider aan de deur klopt.

Host Chloé duikt in de materie van digitale inclusie met Rob Heyman - coördinator van het Kenniscentrum Data en Samenleving dat deel uitmaakt van het Vlaams strategisch plan inzake AI - en Ilse Mariën die de onderzoeksunit Digital Inclusion and Citizen Engagement leidt aan imec-SMIT VUB. Ze hebben het over de maatschappelijke impact van digitalisering, het beleid rond digitale inclusie en de relatie van AI met de digitale kloof. Want met AI staan we aan de start van een hyperdigitalisering waar de aanspreekpunten van de overheid ongetwijfeld nog digitaler worden.

Hoe ver staat AI van de burger? Hoe toegankelijk is AI? En wat is de impact van AI op inclusiviteit? Je komt het te weten in deze aflevering van Onverwacht Innovatief.

Veel luisterplezier!