Gedaan met laden. U bevindt zich op: Op weg naar de toekomst: AI-inspiratiedag kijkt gretig vooruit Digitaal Vlaanderen

Op weg naar de toekomst: AI-inspiratiedag kijkt gretig vooruit

Nieuwsbericht
12 juni 2024

Microsoft vergelijkt de toekomst van AI met een bochtige weg in de mist. Een beeld schetsen van de komende 12 maanden is dan ook geen exacte wetenschap. Toch werd er op de AI-dag gretig vooruitgeblikt. In deze video’s geven 6 experts hun mening over wat zal komen. Geniet ervan! 

'Unlearning'

Volgens Marijke Schroos, CEO van Microsoft moeten we vooral ‘durven doen’. Dat we daarvoor afstand moeten nemen van een aantal oude gewoonten, hoort daar gewoon bij.

Inhoud is aan het laden

Al gehoord van ‘GPT-4o’ en foundational models?

Michiel Vandendriessche en Deevid Demeyer, co-founders van Raccoons (Cronos) kijken reikhalzend uit naar wat op ons afkomt. De technologie zal steeds gebruiksvriendelijker worden. Over prompting hoeven we ons in de toekomst bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken, dit zal in applicaties geïntegreerd worden, klinkt het.

Inhoud is aan het laden

Na de DPO en CISO ook een AI-verantwoordelijke?

Rein-Jan Eringa, AI Consultant bij Eviden, ziet hoe AI en verandermanagement elkaar kunnen versterken. Om AI succesvol te gebruiken in een organisatie, moet er intentioneel mee worden omgegaan. ‘Responsible AI’ reikt hiervoor handvaten aan.

Inhoud is aan het laden

We moeten inzetten op ‘game changing AI’ zegt Gartner

Na de quick wins is het nu tijd voor de moeilijkste maar ook de boeiendste uitdaging: game changing AI. “Om dat te realiseren zullen we een aantal diensten compleet moeten heruitvinden en herschrijven,” aldus Werner Pepermans, Client Executive bij Gartner, die hiermee ook verwijst naar de quote die Marijke Schroos van Microsoft in haar presentatie gebruikte: “Innovatie wordt altijd overschat op korte termijn en onderschat op lange termijn.”

Inhoud is aan het laden

Hans Borghgraef, Head of CX & UX and Data & AI bij Inetum-Realdolmen, meent dat er te snel en te vaak in technologie en data wordt gedoken. In de komende 12 maanden moeten we vooral de mensen mee hebben, de dialoog met hen aangaan en ze betrekken in elke fase van het project. Niet alleen in het begin.

Inhoud is aan het laden

Deel AI initiatieven met het AI Expertisecentrum

Het AI Expertisecentrum sloot de dag af met een oproep om cases te delen. Doel is een beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt en vooral ervaring uit te wisselen. Ook als het fout gaat!

Over de AI inspiratie-dag

Vorige week organiseerde het AI Expertisecentrum van Digitaal Vlaanderen de eerste AI-inspiratiedag samen met partners Cegeka, DXC Technology, Cronos Public Services NV, Eviden, ML6 en Inetum-Realdolmen. De wil om AI toe te passen voor efficiëntere overheidsprocessen en betere dienstverlening was sterk aanwezig. Blijf ons volgen, want binnen enkele dagen brengen wij meer boeiende informatie en getuigenissen van deze dag.