Gedaan met laden. U bevindt zich op: VDAB en Digitaal Vlaanderen maken “Jobs in uw buurt” mobiel vindbaar in Mijn Burgerprofiel Digitaal Vlaanderen

VDAB en Digitaal Vlaanderen maken “Jobs in uw buurt” mobiel vindbaar in Mijn Burgerprofiel

Nieuwsbericht
18 maart 2024

Een job in de buurt, velen willen het graag, maar vinden soms moeilijk de weg naar vacatures in de eigen gemeente. Om die reden lanceert VDAB samen met Digitaal Vlaanderen een nieuwe toepassing in Mijn Burgerprofiel: “Jobs in uw buurt”. Mijn Burgerprofiel, hét online loket waar Vlaamse overheidsdiensten samenkomen, werkte hiervoor samen met de VDAB en de lokale besturen. Het doel is dan ook dubbel: vacatures in de buurt van de burgers beter vindbaar maken en de lokale tewerkstelling een duwtje in de rug geven.  

 

“Jobs in uw buurt” verschijnt in de gemeente apps met Mijn Burgerprofiel en in de Vlaamse Mijn Burgerprofiel app. De toepassing geeft direct toegang tot vacatures in de eigen gemeente of in één van de deelgemeentes. De koppeling met de VDAB-databank maakt standaard deel uit van de apps. Er kan echter ook een extra link worden gelegd naar een eigen jobplatform of -site.

VDAB heeft een sterk uitgebouwde onlinedienstverlening. De vacaturedatabank is het meest populair. Door de samenwerking tussen VDAB, Digitaal Vlaanderen en de gemeenten zijn de lokale vacatures makkelijk vindbaar voor een heel brede groep gebruikers, ook voor mensen die vandaag niet beroepsactief zijn. Zo combineren we Vlaamse dienstverlening, met lokale toegankelijkheid.
JVB

Joke Van Bommel

Woordvoerder VDAB

Promotie van lokale werkgelegenheid

Lokale besturen bepalen zelf welke vacaturedatabank “Jobs is uw buurt” aanspreekt. Ze kunnen kiezen voor de standaardintegratie, waarbij jobs uit de vacaturedatabank van VDAB worden getoond en ze kunnen ook een externe link laten toevoegen naar een eigen jobplatform of -site en zo ook vacatures bij het lokaal bestuur laten zien. Die extra link configureert Digitaal Vlaanderen per lokaal bestuur.

Zoeken in de lokale VDAB-vacatures gebeurt op basis van een functie, bedrijf of trefwoord. De resultatenlijst toont het bedrijf, het opleidingsniveau, de locatie en de publicatiedatum van elke vacature. Wie gericht op zoek is, kan bovendien voorkeuren bewaren om zo alleen jobs op maat te zien.

De Panne zeer tevreden met de nieuwe functie in de app

De Panne was één van de eerste lokale besturen om hun eigen De Panne app met Mijn Burgerprofiel te lanceren. Via de De Panne app brengen ze hun diensten dichter bij de inwoners. Op elk moment van de dag vinden zij daar persoonlijke- of overheidsdocumenten en lokaal nieuws, direct binnen handbereik in hun broekzak of handtas. Dat geldt ook voor vrije tijd, want via de app kunnen inwoners van De Panne makkelijk activiteiten, evenementen, sportverenigingen … in de buurt opzoeken.

“Het gebruiksgemak van de app breiden we nu samen met Digitaal Vlaanderen uit naar vacatures.” aldus de woordvoerder van De Panne. ‘Jobs in uw buurt’ toont alle vacatures in de buurt, mooi overzichtelijk in de app. De filters maken het mogelijk om heel gericht te zoeken naar een job in bijv. marketing, de bouw, horeca, onderwijs of eender welke andere sector. Op zoek naar voltijdse of deeltijdse job … of liever een flexijob? Met 1 tik is dat snel gevonden via de De Panne app. Zo brengt het lokaal bestuur werkzoekenden en lokale bedrijven dichter bij elkaar. Voor werkzoekenden dus zeker het proberen waard!”