Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energiehuizen

Energiehuizen

Met vragen over energie kunt u terecht in het Energiehuis voor uw gemeente.
Bijvoorbeeld voor uitleg of hulp bij de verschillende maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken. Van premies, leningen en fiscale kortingen die u kunt krijgen als u uw woning energiezuiniger maakt, tot informatie over hoe u kunt investeren in hernieuwbare energie.

In sommige Energiehuizen is het bijzonder druk door de vele vragen. Daardoor kan het zijn dat u niet meteen een afspraak kunt maken.

Wat kan het Energiehuis voor u doen?

Een Energiehuis is een gemeentelijke instelling of een samenwerking tussen verschillende gemeenten. U kunt bij het Energiehuis terecht voor:

  • informatie en advies over hoe energie besparen of de energiefactuur verlagen: V-test®, energiepremies, kortingsbon, renoveren, energieleningen, woningpas, energieprestatiecertificaat (EPC), woningpas, digitale meter, …
  • begeleiding en ondersteuning: tips en advies bij renovatie, offertes aanvragen bij aannemers en ze vergelijken, premieaanvraag, uitleg over gegevens van energieprestatiecertificaat (EPC), zonnekaart, energiescan, energieleveranciers vergelijken om de beste prijs of formule te vinden en hulp bij een overstap.
  • doorverwijzing naar gespecialiseerd advies: om uw energievragen zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden, verwijzen de Energiehuizen u in sommige gevallen door naar gespecialiseerde diensten. Zij werken daarvoor samen met betrouwbare en onafhankelijke partnerorganisaties.
  • afsluiten van Mijn VerbouwLening.
  • Mijn VerbouwBegeleiding (vanaf 2024). Hierover later meer informatie.

De Energiehuizen zijn een initiatief van de Vlaamse overheid.

Inhoud is aan het laden

Neem contact op met het Energiehuis voor uw gemeente

Wilt u weten hoe het Energiehuis voor uw gemeente heet en wat de contactgegevens zijn?
Op mijnenergiehuis.be kunt u met uw postcode de contactgegevens opzoeken van het Energiehuis voor uw gemeente(opent in nieuw venster).