Gedaan met laden. U bevindt zich op: Informatie voor (toekomstige) energiedeskundigen type D EPC-pedia

Informatie voor (toekomstige) energiedeskundigen type D

Tijdelijke onbeschikbaarheid van Energieprestatiedatabank
  • Van dinsdag 3 oktober 2023, 19 uur tot woensdag 4 oktober 2023, 17 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de PostgreSQL-databases binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster zal er een tijdelijke korte onderbreking zijn in de beschikbaarheid van de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC NR.

  • Op zaterdag 14 oktober 2023 worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de Red Hat Enterprise Linux OS-distributie binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster zal er een tijdelijke korte onderbreking zijn in de beschikbaarheid van de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC NR.

Energiedeskundigen type D vinden hier alle informatie over het verkrijgen van hun erkenning en het opstellen van EPC’s.

Nieuwe release van de software voor de opmaak van een EPC NR op 4 mei 2023

Bekijk de verbeteringen die zijn opgenomen in de nieuwe release van deze webapplicatie.

Snel naar

Opgelet: volgende wijzigingen zijn nog niet verwerkt in de EPC-wegwijzer:
  • Bij verhuur zonder publiciteit is vanaf 1 oktober 2023 ook een EPC verplicht.
  • Als in het kader van echtscheiding of de beëindiging van een (al dan niet wettelijke) samenwoning er een notariële overdracht in volle eigendom van een deel van die volle eigendom plaatsvindt tussen natuurlijke personen die allen al eigenaar zijn van het residentieel gebouw en waarbij minstens 1 van hen daar zijn hoofdverblijfplaats heeft en behoudt, dan is er geen EPC-verplichting.
  • In geval van een notariële overdracht in volle eigendom van een deel van die volle eigendom, tussen natuurlijke personen die allen al eigenaar zijn van 1 residentieel gebouw in kwestie, en waarbij minstens 1 van hen daar zijn hoofdverblijfplaats heeft en behoudt, is er geen EPC-verplichting.

Werken als energiedeskundige

Het certificaat en de verplichtingen