Overgangsmaatregelen VOP

Deze overgangsmaatregelen gelden voor iedereen die ten laatste op 30 juni 2023 een Vlaamse ondersteuningspremie aanvraagt. Hebt u graag een beknopt overzicht van de overgangsmaatregelen voor VOP? Raadpleeg de infographic(PDF bestand opent in nieuw venster).

Overgangsmaatregelen SINE

Overgangsmaatregelen LDE

De lokale diensteneconomie verdwijnt en gaat vanaf 1 juli 2023 geleidelijk op in het individueel maatwerk. Het is de bedoeling dat alle opgestarte trajecten van doelgroepmedewerkers worden voltooid. De lokale diensteneconomie zal dus pas uitdoven nadat alle trajecten zijn afgerond. LDE-ondernemingen krijgen de mogelijkheid om hun werking verder te zetten in het kader van collectief maatwerk of individueel maatwerk. In deze informatievideo(opent in nieuw venster) (presentatie(PDF bestand opent in nieuw venster)) krijgt u meer informatie over de overgangsmaatregelen voor de lokale diensteneconomie.

Het Departement Werk en Sociale Economie neemt contact met u op om de overgangsmaatregelen en de nieuwe regelgeving te bespreken. Hebt u graag een beknopt overzicht van de overgangsmaatregelen voor LDE? Raadpleeg de infographic(PDF bestand opent in nieuw venster).

Overgangsmaatregelen MWA

De maatwerkafdelingen in het kader van collectief maatwerk verdwijnen en gaan vanaf 1 juli 2023 op in het individueel maatwerk. Het is de bedoeling dat alle opgestarte trajecten van doelgroepmedewerkers worden voltooid. De maatwerkafdelingen zullen dus pas uitdoven nadat alle trajecten zijn afgerond. Ondernemingen met een maatwerkafdeling krijgen de mogelijkheid om hun werking verder te zetten in het kader van collectief maatwerk of individueel maatwerk. In deze informatievideo(opent in nieuw venster) (presentatie(PDF bestand opent in nieuw venster)) krijgt u meer informatie over de overgangsmaatregelen voor de maatwerkafdelingen.

Het Departement Werk en Sociale Economie neemt contact met u op om de overgangsmaatregelen en de nieuwe regelgeving te bespreken. Hebt u graag een beknopt overzicht van de overgangsmaatregelen voor MWA? Raadpleeg de infographic. (PDF bestand opent in nieuw venster)