Gedaan met laden. U bevindt zich op: Changing Places Mensen met een handicap

Changing Places

Publiek toegankelijke toiletten zijn nodig om volwaardig aan de samenleving deel te nemen. Denk maar aan een uitstap naar het centrum van een stad, een dagje aan zee, evenementen in steden en gemeenten … Met een changing place gaan ook mensen die meer ruimte nodig hebben bij een toiletbezoek gerust op pad.

Locaties changing places

Hier vind je een kaart met gerealiseerde en toekomstige changing places. Op deze kaart staan niet alleen volledig ingerichte changing places, maar ook toiletten met genoeg plaats om je liggend te laten verzorgen, maar waar bijvoorbeeld geen tillift is.

Klik op een plaats op de kaart of in de lijst om de fiches met info over een plaats te bekijken. Je kunt doorklikken naar een pagina met meer details over de plaats, zoals hoe je er binnen kan en de openingstijden. Per plaats vind je ook meer info over de inrichting, bijvoorbeeld of er een tillift is of een douche.

Via de filter in aan de zijkant links kan je de gerealiseerde changing places (in het groen) en de toekomstige changing places (in het rood) aan- of uitvinken.

Weergave
Kaart

Een idee of een opmerking?

Klopt de informatie over een changing place niet meer? Of heb je een changing place of ken je er een die nog niet op deze pagina staat? Laat het weten via info@inter.vlaanderen.

Wil je je mening over een bepaalde plaats delen? Zie je verbeterpunten? Neem dan eerst contact op met de eigenaar of contacteer Inter via info@inter.vlaanderen of op 011 26 50 30.

Changing place, een sanitaire ruimte voor liggende verzorging

Een changing place is een extra groot toilet voor mensen die meer plaats, voorzieningen, tijd of hulp nodig hebben als ze het toilet bezoeken. Want voor sommige mensen met een handicap voldoen de aangepaste toiletten voor mensen met een handicap niet. Zelfs niet als die volledig volgens de richtlijnen zijn.

Ben je een projectontwikkelaar, gemeente of stad, eigenaar of uitbater van een plaats waar veel mensen komen? Leg dan een changing place aan die helemaal in orde is.

Zo toon je je maatschappelijke betrokkenheid en krijg je meer klanten en bezoekers. Mensen met een handicap zelf, maar ook de vrienden of familie met wie ze op pad gaan.