Gedaan met laden. U bevindt zich op: BMCC in Brugge, toegankelijkheid van start tot afwerking Ondernemen en werken

BMCC in Brugge, toegankelijkheid van start tot afwerking

Op 18 december 2021 werd het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge officieel ingehuldigd. Sinds januari 2022 is het geopend. Het project kreeg in alle fases een grondige begeleiding. In februari 2023 kreeg het BMCC het allereerste M+-label, toegekend door Toerisme Vlaanderen.

Toegankelijk tot in de details voor beurzen, meetings en congressen

Van de algemene structuur tot ieder detail, BMCC had overal aandacht voor toegankelijkheid. © Stad Brugge - Bruges Meeting & Convention Centre, Stad Brugge, Eduardo Souto de Moura en META architectuurbureau

Stad Brugge neemt als chartergemeente (opent in nieuw venster)toegankelijkheid op een vaste en kwaliteitsvolle manier op in haar bouwprojecten.

Aan de bouw van het BMCC ging een wedstrijd vooraf. Toegankelijkheid was een van de voorwaarden om de opdracht binnen te halen. De ontwerpen van de kanshebbers werden dan ook grondig doorgelicht.

Het winnende ontwerp kreeg begeleiding voor een toegankelijk gebouw tot in alle details. Er werd gekeken naar de eenvoudigste manier om iets te gebruiken of te begrijpen. Kleuren, vormgeving en onderdelen die je kan aanraken, speelden een belangrijke rol. En dat zonder afbreuk te doen aan de sobere stijl van de architectuur.

De stad regelde de overlegmomenten tussen Inter, de projectleider en de ontwerpers. Die onthaalden de adviezen op een positieve manier en zorgden voor een vlekkeloze uitvoering.

Het is voor Brugge van het grootste belang dat iedereen in de beste omstandigheden van het gebouw en zijn omgeving kan genieten.

Steve Demulder

Hoofdcoördinator stad Brugge

Als eerste het M+-label

Op 14 februari 2023 ontving het BMCC in Brugge als eerste Vlaamse meeting- en congreslocatie het M+ toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen. Het BMCC mag zich voortaan officieel een goed toegankelijke congresinfrastructuur noemen. Een mooie erkenning voor het state-of-the-art gebouw dat pas een jaar voordien de deuren opende.

Lees meer over het label Toegankelijke Meetinginfrastructuur en ontdek de bijhorende checklist(PDF bestand opent in nieuw venster).

Vanaf het prille begin droegen wij integrale toegankelijkheid hoog in het vaandel.

Ramona Nicolaescu

architect stad Brugge

Contactpersoon

In beeld