Gedaan met laden. U bevindt zich op: Drempelloos winkelen in Diest Ondernemen en werken

Drempelloos winkelen in Diest

De stad Diest voerde in 2019 werken uit aan de riolering in de Ketelstraat en pakte daarbij ook de bovenbouw aan. Het niveau van de straat werd opgehoogd zodat de gebouwen in de winkelstraat zo veel mogelijk een drempelloze toegang kregen.

Dankzij een toegankelijkheidsadvies bij de oorspronkelijke plannen wist Diest nog beter hoe alles aan te pakken. Met een knap resultaat. 

Een heraanleg van de winkelwandelstraat

Op 13 mei 2020 startte de 1ste fase in de zone Cabaretstraat, Schotelstraat, Scholenstraat en Halleplein. Eerst werd de weg opgebroken, daarna werden er nieuwe nutsleidingen aangelegd en plaats gemaakt voor de gescheiden riolering.

De 2de fase startte eind augustus 2020 en bestond uit de zone Ketelstraat, Felix Moonsstraat, een deel van de Guido Gezellestraat, Hallestraat, Suikerpotstraat en een deel van de Koestraat. Ook hier kregen de straten na het vernieuwen van het wegdek en de nutsleidingen een gescheiden rioleringsstelsel voor afval- en regenwater.

Op 19 september 2021 werd de winkelwandelstraat feestelijk geopend. De Diestenaren genieten er sindsdien van meer groen en gezellige zitbanken en een uitgebreide voetgangerszone.

Een goede samenwerking

De provincie Vlaams-Brabant voorziet jaarlijks gratis adviesuren van Inter voor projecten van gemeenten in de provincie.

Voor dit project heeft de stad zo’n advies aangevraagd. Daarnaast heeft Diest ook een convenant afgesloten.

Contactpersoon

Amber Salaets, toegankelijkheidsambtenaar en seniorenambtenaar Diest

amber.salaets@diest.be(opent in uw e-mail applicatie)

In beeld

Inhoud is aan het laden