Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijke meetings en congressen Ondernemen en werken

Toegankelijke meetings en congressen

Organiseert u een meeting of congres? Lees dan zeker de checklist om uw event toegankelijk te maken. Moedig lokale congresorganisatoren aan om de checklist ook te volgen.

Zet de eigenaars en uitbaters van congresgebouwen en andere meetinginfrastructuur aan om nog een stap verder te gaan en het label Toegankelijke Meetinginfrastructuur te behalen. Daarmee weten al hun klanten en bezoekers waaraan zich te verwachten.

Wat?

Checklist ‘Toegankelijke meetings en congressen’

Deze checklist helpt organisatoren van meetings en congressen en hun klanten om een toegankelijk congres te organiseren.

In de checklist vindt u aandachtspunten voor de infrastructuur en de organisatie om uw event volledig toegankelijk te maken.

Een term die ook vaak gebruikt wordt om deze events te bundelen, is MICE (Meetings, Incentives, Conferencing and Exhibitions).

Label Toegankelijke Meetinginfrastructuur

Plaatsen voor meetings en congressen kunnen zich onderscheiden en laten certifiëren met het label voor toegankelijke meetinginfrastructuur. Dit label is ontwikkeld in opdracht van Toerisme Vlaanderen. Die reikt het label ook uit.

Het label garandeert aan organisatoren dat het gebouw toegankelijk is voor iedereen en laat deelnemers in één oogopslag weten waaraan ze zich mogen verwachten. Het label heeft namelijk niet alleen criteria voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Drie kwaliteitsniveaus

  • M: basistoegankelijk, deelnemers kunnen wat extra hulp en inspanning nodig hebben.

  • M+: goed toegankelijk.

  • M++: uitstekend toegankelijk.

Het label wordt pas toegekend na een grondige screening door Inter. Een labelcommissie beslist welk label uiteindelijk aan een gebouw wordt toegekend en of er eerst nog voorwaarden moeten vervuld worden.

Waarom?

Mensen met een beperking hebben vaak toegankelijkheidsinformatie nodig om in te schatten of ze aan een congres of meeting kunnen deelnemen.

Hoe werkt het?

Stuur een mail naar info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of bel naar 011 26 50 30 voor meer informatie of een screening. 

Kostprijs?