Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een school voor iedereen in Gooik Onderwijs

Een school voor iedereen in Gooik

Wie?

Gemeente Gooik met ondersteuning van provincie Vlaams-Brabant, B-Ild architecten en Inter

Wat?

Voor haar nieuwe schoolgebouw in Oetingen koos Gooik voor een volledig begeleidingstraject, van de eerste schets tot en met de oplevering.

In een nauwe samenwerking met bouwheer, ontwerpers en uitvoerders toetste Inter elke stap van het project af op toegankelijkheid.

In de fase voor de omgevingsvergunning werden de structurele verbeterpunten aangepakt samen met de architecten. In een volgende fase kwamen de afwerkingsdetails aan bod.

Dankzij de aanpassingen voor toegankelijkheid kan iedereen zelfstandig en gelijkwaardig het schoolgebouw gebruiken: leerlingen, leerkrachten, ouders en andere bezoekers. Met of zonder beperking.

Waarom?

Het Vlaamse regeerakkoord 2019-2024 zegt dat kinderen met een beperking in het gewoon onderwijs les moeten kunnen volgen, als dat kan.

Dan mag een ontoegankelijk schoolgebouw alvast geen drempel zijn.

Wanneer?

2020

Kostprijs?

De provincie Vlaams-Brabant voorziet een jaarlijks basispakket voor lokale besturen met 20 uren gratis toegankelijkheidsadvisering door Inter.

Het totale aantal uren voor de toegankelijkheidsadvisering hangt altijd af van de omvang van het project.

Wat is het resultaat?

Een schoolgebouw zonder drempels en met veel comfort voor iedereen: leerlingen, leerkrachten, ouders en andere bezoekers

Het project in Oetingen is een brede school. Na de uren kan deze school gebruikt worden door jong en oud. De samenwerking met Inter heeft ons geholpen om een school te ontwerpen die voor iedereen toegankelijk is.
Kelly Hendriks

Kelly Hendriks

architect B-ILD architects

schets van interieur van een schoolgebouw
Samen met de gemeente Gooik, B-ILD architecten en met steun van de provincie Vlaams-Brabant is de brede school van Oetingen een plek waar iedereen tijdens en na school welkom is. © B-ILD