Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijke speeltuinen Ruimtelijke ordening en omgeving

Toegankelijke speeltuinen

Een speeltuin is toegankelijk als kinderen met en zonder beperking er vrij kunnen spelen én als andere bezoekers er vlot kunnen komen, bijvoorbeeld ouders met een beperking of met een kinderwagen, of grootouders met een rollator.

Wat?

Twee mogelijkheden:

  • Uw project is klaar om op te starten of zit al in de ontwerpfase. U kiest meteen voor een begeleidingstraject van de start tot en met de uitvoering.
  • U hebt plannen om een terrein te kopen, te huren, uit te breiden of te herbestemmen en u wilt eerst de mogelijkheden kennen via een haalbaarheidsstudie.

Voor wie?

Ontwerpers, uitvoerders, opdrachtgevers en beheerders

Waarom?

Elk kind heeft het recht om te spelen met andere kinderen, ook kinderen met een kleine of grotere beperking. Met uitdagingen op maat, maar ook veilig, en vooral met veel plezier!

Hoe werkt het?

  • Stap 2

    U wordt gecontacteerd door de toegankelijkheidsadviseur die uw project zal opvolgen.

  • Stap 3

    U plant samen een startoverleg in, liefst met de ontwerper erbij. Zo stemt uw toegankelijkheidsadviseur het advies zo veel mogelijk af op uw doelgroep en uw werking.

  • Stap 4

    Afhankelijk van uw keuze krijgt u dit:

    • Een haalbaarheidsstudie met een analyse van de functionele, technische en ruimtelijke kanten van de toegankelijkheid van het terrein en de ligging, met oog voor de financiële zijde.
    • Een volledige begeleiding vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering.

Wat is het resultaat?

Een integraal toegankelijke speeltuin met toegankelijke wandelpaden, meubilair, speeltoestellen, toiletten, parkeerplaatsen en inkom.  Zo blijft geen enkel kind of bezoeker achter.

Kostprijs?

  • Voor convenantgemeenten: aantal convenanturen samen te bespreken.
  • Voor gemeenten zonder een convenant met Inter: via offerte.

Lerend netwerk voor lokale besturen

Er is nu ook een lerend netwerk Toegankelijke speeltuinen voor lokale besturen. Wilt u als stad of gemeente inzetten op speelzones waar alle kinderen kunnen meespelen? Bijleren uit de ervaringen van andere gemeenten? Goede voorbeelden ontdekken en oplossingen voor uitdagingen? Of gewoon mee nadenken over het thema? Schrijf u dan in!(opent in nieuw venster)