Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan toegankelijk wonen Werken aan toegankelijkheid

Werken aan toegankelijk wonen

Aanpasbaar en flexibel bouwen betekent dat een woning mee evolueert met de behoeften van de bewoners. De woning moet zich dus aanpassen aan de bewoners en niet omgekeerd. Vanaf het begin krijgt u zo een comfortabele en veilige woning voor iedereen, waarin mensen een leven lang kunnen blijven wonen, ook als hun omstandigheden veranderen. Ouderen en mensen met een beperking moeten ook thuis kunnen blijven wonen. Soms zijn daar begeleiding, ondersteuning, hulpmiddelen of woningaanpassingen voor nodig. Andere woonvormen, zoals cohousing, assistentiewoningen, woonzorgcentra, zorgwonen…) zijn mogelijke oplossingen als zelfstandig thuis wonen niet meer kan.

Ontwerpgids Meegroeiwonen

Uw woning moet comfortabel en veilig zijn in elke fase van uw leven. Kies daarom voor een ontwerp waarmee u uw woning makkelijk, snel en zonder grote kosten aanpast als uw leven verandert.

Neem een kijkje in deze ontwerpgids voor meer informatie over meegroeiwonen en de ontwerptool met ontwerprichtlijnen voor (jonge) bouwers en mensen uit de bouwsector.

Bekijk de ontwerpgids.(opent in nieuw venster)

Woningaanpassing

Als u een handicap hebt, dan zijn er vaak nog extra dingen nodig, zoals een aangepaste inrichting of afwerking. Ook daarbij kunt u zich laten begeleiden.

Als u nog meer informatie wil, neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.