Beperkende maatregelen door de coronacrisis

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er beperkende maatregelen van kracht. Zie: Verplaatsingen en reizen tijdens de coronacrisis.

In Vlaanderen verwelkomen al bijna duizend slaapgelegenheden fietstoeristen met open armen. Elk verblijf dat erkend en vergund is, komt in aanmerking om het label 'fietsvriendelijk logies' te bemachtigen. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle fietsvriendelijke slaapgelegenheden door op de overzichtspagina met alle verblijven ((opent in nieuw venster)) het label 'fietsvriendelijk' aan te vinken.

Sommige toeristische verblijven leveren speciale inspanningen om een milieuvriendelijk logies uit te bouwen. Ze springen zorgvuldig om met water, energie en afval zonder dat de klant daarbij ook maar iets inlevert op het vlak van comfort.
De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle milieuvriendelijke slaapgelegenheden die het label 'Groene Sleutel' hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven ((opent in nieuw venster)) het label 'Groene Sleutel' aan te vinken.

Personen met een beperking die een aangepast vakantieverblijf in Vlaanderen zoeken, kunnen zich daarbij laten leiden door het Vlaamse toegankelijkheidslabel. Daarmee zien ze in één oogopslag of het vakantieverblijf aangepast is aan hun noden. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle vakantieverblijven en slaapgelegenheden die het Vlaamse toegankelijkheidslabel hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven ((opent in nieuw venster)) het label 'toegankelijk - basis' of het label 'toegankelijk - comfort' aan te vinken.

In het Basisregister Vlaams logiesaanbod vindt u de zakelijke gegevens over alle aangemelde, erkende en nog vergunde toeristische bedrijven in het Vlaams Gewest. U kunt een logies opzoeken volgens locatie, categorie, status en zelfs op postnummer, naam of straat.