Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijkheidslabel voor toegankelijk logies

Toegankelijkheidslabel voor toegankelijk logies

Een vakantieverblijf dat toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit, kan een toegankelijkheidslabel krijgen.

Hotels, vakantiecentra, jeugdverblijven, vakantiewoningen, campings en gastenkamers met een label krijgen een bordje om naast de ingang van het pand te hangen en een plaats in de brochures 'Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel'.

Voorwaarden

Er zijn 2 niveaus van het label: een label A+ en een label A.

  • Het label A+ betekent dat beperkt mobiele mensen er comfortabel en zelfstandig kunnen verblijven.
  • Het A-label betekent dat het verblijf toegankelijk is voor beperkt mobiele mensen, maar dat er mogelijk een extra inspanning of een helper nodig is.

De classificatie geldt ook voor Brusselse verblijven, op voorwaarde dat het logies een exploitatievergunning heeft bij het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid.

Procedure

Het label wordt pas toegekend na een grondige en objectieve controle ter plaatse. Een speciale labelcommissie beslist welk label aan een gebouw toegekend wordt of welke knelpunten eerst nog aangepakt moeten worden. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke vertegenwoordigers van de handicapbeweging en van de toeristische sector.

Neem contact op met Toerisme Vlaanderen als u meer vragen hebt over de aanvraagprocedure.