Premies voor elektriciteit

Om de veiligheid van elektrische installaties te verhogen moet u om de 25 jaar uw huishoudelijke elektrische installatie laten keuren. Ook wie een woning verkoopt, gebouwd voor 1981, moet een verslag van de elektrische keuring kunnen voorleggen.

Als u uw elektrische installatie vervangt of aanpast, kunt u mogelijk volgende premies van de overheid krijgen:

  • Als u de elektrische huisinstallatie gedeeltelijk of geheel vernieuwt, in een woning die minstens 30 jaar oud is, komt uw investering mogelijk in aanmerking voor de renovatiepremie. Deze premie is afhankelijk van o.a. uw inkomenssituatie.
  • U kunt in aanmerking komen voor de verbeteringspremie als u kleinere werken uitvoert aan uw elektrische huisinstallatie, bv. als u deze geheel of gedeeltelijk vernieuwt. Uw woning moet minstens 25 jaar oud zijn. Of u deze premie kunt krijgen, hangt af o.a. af van uw inkomenssituatie.
  • In een aantal gemeenten kunt u ook een gemeentelijke of provinciale premie krijgen. Kijk op energiesparen.be voor een overzicht van de premies en subsidies waarvoor u in aanmerking komt.

Publicaties

Energie sparen vanaf 2018? Vraag je premie aan! (1 exemplaar)

De brochure bevat een overzicht van de energiepremies en de leningen die in 2018 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerende beglazing, zonneboiler, warmtepomp, totaalrenovatiebonus, collectieve renovatieprojecten ...

Energie sparen vanaf 2019? Vraag je premie aan (1 exemplaar)

De brochure bevat een overzicht van de energiepremies en de leningen die in 2019 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerende beglazing, zonneboiler, warmtepomp, totaalrenovatiebonus, collectieve renovatieprojecten ...