Gedaan met laden. U bevindt zich op: Omnipas 65+

Omnipas 65+

De Omnipas 65+ is een jaarabonnement dat op een MOBIB-kaart geladen wordt. Zo'n MOBIB-kaart is een stevige, kleine, kaart met een computerchip erin.

Als u minder dan 17 keer per jaar bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card10, sms-ticket of biljet(opent in nieuw venster) voordeliger.

Voorwaarden

  • Om een Omnipas 65+ op MOBIB-kaart van De Lijn te kunnen kopen, moet u 65 jaar zijn of worden.
  • Met de Omnipas 65+ kunt u een jaar lang onbeperkt reizen met De Lijn. Er zijn enkele uitzonderingen (zie bij 'Uitzonderingen').

Gebruik

Bij elke op- en overstap moet u de MOBIB-kaart scannen: hou uw MOBIB-kaart voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-kaartlezer. Zodra de kaartlezer uw kaart herkent, verschijnt er op het scherm een vinkje ('V') op een groen veld. In dat geval is uw rit goed gescand en mag u doorlopen. Bij het afstappen hoeft u niets te doen.

Hoe met MOBIB-kaart registreren op bus of tram van De Lijn?

  • De Omnipas 65+ of MOBIB-kaart is een vervoerbewijs op naam: alleen de houder mag de kaart gebruiken.
  • Bij een controle moet u uw MOBIB-kaart en uw identiteitskaart kunnen tonen. Als u de kaart niet bij u hebt, moet u dus op voorhand een ander vervoerbewijs kopen.
  • Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis meereizen.

Procedure

Kost

Voor de aanmaak van de MOBIB-kaart betaalt u 5 euro per vijf jaar.
Het abonnement zelf, de Omnipas 65+, kost 56 euro per jaar.

Kortingen

  • Mensen met een leefloon, personen die verblijven in een lokaal opvanginitiatief (LOI), ouderen met een gewaarborgd inkomen of inkomensgarantie en asielzoekers komen in aanmerking voor de Omnipas Vervoersgarantie (VG).
  • Personen met een handicap (PMH-abonnement) kunnen gratis reizen met De Lijn. U gebruikt hiervoor uw kartonnen Omnipas. Die blijft geldig tot herroeping.

Uitzonderingen

Met de Omnipas 65+ op MOBIB-kaart van De Lijn kunt u niet gratis reizen:

Veelgestelde vragen