navorming basis gipsverpleegkundige
Hogeschool Gent
ODB-1000402
op: 1 september 2019
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 56 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: https://www.hogent.be/opleidingen/navormingen-en-studiedagen/navorming-basis-gipsverpleegkundige/opent in nieuw venster
Doelgroep
Doelgroep/Vereiste diploma's : Houders van het brevet of de titel ‘gegradueerde/gebrevetteerde verpleegkundige’ of van het diploma ‘bachelor in de verpleegkunde’.
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Verhoogde tegemoetkoming 1
Als u geen diploma secundair onderwijs hebt, kan u voor deze opleiding een opleidingscheque aanvragen waarvan de subsidie gelijk is aan het factuurbedrag, met een maximum van 250 euro per schooljaar.
Inhoud van de opleiding
Tijdens deze praktijkgerichte opleiding voor verpleegkundigen wordt zowel de theoretische kennis als de praktijk van het gipsen met POP en synthetische gips bijgebracht.
Programma
Basisbegrippen anatomie/orthopedie/traumatologie/radiodiagnostiek
Materiaalkennis
Wetgeving betreffende de uitoefening
Accommodatie gipskamer
Toepassingen van kant en klaar spalken
Praktijk en casuïstiek
Gespecialiseerde workshops