Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse Statistische Autoriteit

Vlaamse Statistische Autoriteit

De Vlaamse Statistische Autoriteit is het centrum van een netwerk van statistiekproducenten in de Vlaamse overheid, Statistiek Vlaanderen. Samen brengen zij de ontwikkelingen in de samenleving in kaart. Het team:

  • werkt een openbaar statistiekbeleid uit, gebaseerd op het decreet Vlaamse Openbare Statistieken, dat enkele taken voorschrijft rondom de coördinatie van een netwerk voor openbare statistiek in de hele Vlaamse overheid, en voert het statistiekbeleid in bij de Vlaamse overheid
  • vormt het coördinerend centrum van een netwerk van statistiekproducenten, en heeft concreet de volgende taken:
    • coördinatie van een netwerk in de hele Vlaamse overheid gericht op de coherente en onafhankelijke productie en verspreiding van openbare statistieken en analyse, in samenspraak met statistiekproducenten in de Vlaamse overheid
    • productie en ontsluiting van statistieken en analyses voor een zo breed mogelijke gebruikersbasis (burgers, onderzoekers, ondernemers, …).

Contactgegevens

Telefoon
02 553 52 07
Extra informatie

Wilt u de Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) van de Vlaamse Statistische Autoriteit contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.sv@vlaanderen.be.

Adres

Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken
Vlaamse Statistische Autoriteit

Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88 bus 80, 1000 Brussel, België

Routeplanner opent in nieuw venster

Contactpersonen

Hoofdstatisticus

Noppe Jo

Arbeidsreglement